Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
REFARM LINNE Located at Växjö, Phone: 070-751 45 69. .
REFARM LINNE Reviewed by Jens Ljunggren Refarm Linné arbetar med att sprida kunskap om att odla fisk i hus i kombination med grönsaksodling. En annan viktigt del av verksamheten är att sprida kunskap om hur vi kan öka andelen ekologisk mat, inte minst inom offentlig matlagning. Att lära… Refarm linne - Odla fisk på land i kombination med grönsaksodling. Refarm Linné arbetar med att sprida kunskap om att odla fisk i hus i kombination med grönsaksodling. En annan viktigt del av verksamheten är att sprida kunskap om hur vi kan öka andelen ekologisk mat, inte minst inom offentlig matlagning. Att lära skolbarn om odling är också en viktig del av verksamheten. Att använda tomma byggnader för att odla fisk i kombination med grönsaker kallas akvaponik och är en snabbt växande bransch i Sverige och övriga världen. Metoden bygger på cirkulära system där 1 kg foder kan ge 1 kg fisk och 10 kg grönsaker. Fisk i hus kan radikalt öka självförsörjningsgraden i Sverige och samtidigt skapa många nya jobb, både i städer och på landsbygden. Refarm Linné driver en rad utbildningar om hur det går till att odla fisk i hus. De hus det kan handla om är både tomma lador och tomma industribyggnader, men även i källare i bostadshus. Det finns också en handbok om fisk i hus, som kan laddas ner från den här webbplatsen. Boken är framtagen av Refarm Linné i samarbete med Regionförbundet i Kalmar län och Vattenbrukscentrum Ost. Rating: 5

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

REFARM LINNE

Odla fisk på land i kombination med grönsaksodling

Refarm Linné arbetar med att sprida kunskap om att odla fisk i hus i kombination med grönsaksodling. En annan viktigt del av verksamheten är att sprida kunskap om hur vi kan öka andelen ekologisk mat, inte minst inom offentlig matlagning. Att lära skolbarn om odling är också en viktig del av verksamheten.

Att använda tomma byggnader för att odla fisk i kombination med grönsaker kallas akvaponik och är en snabbt växande bransch i Sverige och övriga världen. Metoden bygger på cirkulära system där 1 kg foder kan ge 1 kg fisk och 10 kg grönsaker. Fisk i hus kan radikalt öka självförsörjningsgraden i Sverige och samtidigt skapa många nya jobb, både i städer och på landsbygden. Refarm Linné driver en rad utbildningar om hur det går till att odla fisk i hus. De hus det kan handla om är både tomma lador och tomma industribyggnader, men även i källare i bostadshus.

Det finns också en handbok om fisk i hus, som kan laddas ner från den här webbplatsen. Boken är framtagen av Refarm Linné i samarbete med Regionförbundet i Kalmar län och Vattenbrukscentrum Ost.


Kategorier: Miljökonsulter, Teknikkonsulter, Utbildningar & Kurser

Nyckelord: -