Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
SVENSK EKOSVAMP Located at Hällestad, Hallaryd, Phone: 010-10 29 320. .
SVENSK EKOSVAMP Reviewed by Jens Ljunggren Svensk Ekosvamp är Sveriges ledande svampproducent med kända varumärken som Hällestad, Svill och Svastej. Bara ekologisk svamp och lokalt förädlade svampprodukter. Svensk Ekosvamp är som enda svampföretag i Sverige 100 % ekologiskt. Vi odlar… Svensk ekosvamp - Kravmärkt och ekologisk svamp. Svensk Ekosvamp är Sveriges ledande svampproducent med kända varumärken som Hällestad, Svill och Svastej. Bara ekologisk svamp och lokalt förädlade svampprodukter. Svensk Ekosvamp är som enda svampföretag i Sverige 100 % ekologiskt. Vi odlar svamp i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Hos oss växer svampen i kompost av högsta europeiska ekostandard på odlingsvagnar och odlingsbäddar. Det enda som tillsätts är vatten som kommer från gårdens brunn. För att svampen ska trivas är miljön byggd för att efterlikna svampars naturliga miljö med rätt belysning, temperatur och luftfuktighet. Svamparna får växa i egen takt och när de, efter ungefär en vecka, är klara, plockas de för hand. De minsta champinjonerna, de som säljs som ”pärlor” till restaurangerna, är så små att de måste skäras av med stilett. Svensk Ekosvamp har en lång och stark historia inom svensk svampnäring med sitt ursprung i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Svensk Ekosvamp är ett resultat av sammanslagningen av Solbacka Champinjoner AB och Hällestadsvamp AB Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SVENSK EKOSVAMP

Kravmärkt och ekologisk svamp

Svensk Ekosvamp är Sveriges ledande svampproducent med kända varumärken som Hällestad, Svill och Svastej. Bara ekologisk svamp och lokalt förädlade svampprodukter.

Svensk Ekosvamp är som enda svampföretag i Sverige 100 % ekologiskt. Vi odlar svamp i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Hos oss växer svampen i kompost av högsta europeiska ekostandard på odlingsvagnar och odlingsbäddar. Det enda som tillsätts är vatten som kommer från gårdens brunn.

För att svampen ska trivas är miljön byggd för att efterlikna svampars naturliga miljö med rätt belysning, temperatur och luftfuktighet. Svamparna får växa i egen takt och när de, efter ungefär en vecka, är klara, plockas de för hand. De minsta champinjonerna, de som säljs som ”pärlor” till restaurangerna, är så små att de måste skäras av med stilett.

Svensk Ekosvamp har en lång och stark historia inom svensk svampnäring med sitt ursprung i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Svensk Ekosvamp är ett resultat av sammanslagningen av Solbacka Champinjoner AB och Hällestadsvamp AB


Kategorier: Frukt & Grönt, Grossister (mat), Övriga matvaror, Storköksleverantörer

Nyckelord: -