Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
FRISKIS & SVETTIS JÖNKÖPING Located at Jönköping, Phone: 036-173 150. .
FRISKIS & SVETTIS JÖNKÖPING Reviewed by Jens Ljunggren Friskis Jönköpings verksamhet ska kännetecknas av hänsyn till miljön och sträva mot ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi ska i miljöfrågor vara en förebild för våra medlemmar samt andra träningsanläggningar inom och utanför Friskis och aktivt… Friskis & svettis jönköping - Idrottsförening som bryr sig om miljön. Friskis Jönköpings verksamhet ska kännetecknas av hänsyn till miljön och sträva mot ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi ska i miljöfrågor vara en förebild för våra medlemmar samt andra träningsanläggningar inom och utanför Friskis och aktivt främja en hållbar utveckling. Med tanke på att vi representerar väldigt många människor, ca 11% av kommunens befolkning, känner vi också ett behov och ansvar att vara en hållbar förening och att vara socialt ansvarstagande. Genom vårt agerande påverkar vi många människors medvetenhet och inställning. Vi är en idrottsförening med träning, men vi är också mer än träning. Sedan 2009 är vi miljödiplomerade. Den för miljön största, mest betydande och konkreta delen i arbetet med miljöfrågor var installationen av solceller. En anläggning på 6,5 kW för solceller på taket i City invigdes av Landshövdingen och Friskis Generalsekreterare i februari 2013. Anläggningen beräknas producera ca 6,500 kWh per år, vilket gör att vi räknar med att undvika 4,6 ton koldioxidutsläpp. Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

FRISKIS & SVETTIS JÖNKÖPING

Idrottsförening som bryr sig om miljön

Friskis Jönköpings verksamhet ska kännetecknas av hänsyn till miljön och sträva mot ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi ska i miljöfrågor vara en förebild för våra medlemmar samt andra träningsanläggningar inom och utanför Friskis och aktivt främja en hållbar utveckling. Med tanke på att vi representerar väldigt många människor, ca 11% av kommunens befolkning, känner vi också ett behov och ansvar att vara en hållbar förening och att vara socialt ansvarstagande. Genom vårt agerande påverkar vi många människors medvetenhet och inställning. Vi är en idrottsförening med träning, men vi är också mer än träning. Sedan 2009 är vi miljödiplomerade.

Den för miljön största, mest betydande och konkreta delen i arbetet med miljöfrågor var installationen av solceller. En anläggning på 6,5 kW för solceller på taket i City invigdes av Landshövdingen och Friskis Generalsekreterare i februari 2013. Anläggningen beräknas producera ca 6,500 kWh per år, vilket gör att vi räknar med att undvika 4,6 ton koldioxidutsläpp.


Kategorier: Sport & Fritid

Nyckelord: -