Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
RÖRUMSRO FRUKT & MUST Located at Simrishamn, Phone: 0705-77 22 02. .
RÖRUMSRO FRUKT & MUST Reviewed by Jens Ljunggren Rörumsro är en liten, gammaldags ekologisk odling som ligger där Österlen är som allra vackrast. Många av träden är planterade på femtiotalet, då odlingen anlades. Den drivs fortfarande på samma sätt som då – småskaligt med hjärta, omsorg och mycket… Rörumsro frukt & must - Ekologiska äpplen och äpplemust från gammaldags kärleksfylld odling. Rörumsro är en liten, gammaldags ekologisk odling som ligger där Österlen är som allra vackrast. Många av träden är planterade på femtiotalet, då odlingen anlades. Den drivs fortfarande på samma sätt som då – småskaligt med hjärta, omsorg och mycket handkraft. Det finns 20 sorters äpplen i odlingen, många är gamla sorter som det blir väldigt god must av men som knappt odlas längre, tex. James Grieve. Vi tror också att våra äpplen blir särskilt smakrika eftersom träden inte konstbevattnas utan rötterna istället får söka sig djupt ner i den Österlenska myllan. Odlingen sköts med ekologiska metoder och är under omställning till kravmärkt odling. Äpplena tvättas, rivs, och pressas. Därefter lågpastöriseras musten för en längre hållbarhet, för att slutligen tappas på flaska. Den ofiltrerad must har en intensivare äppelsmak än filtrerad klar must. Dessutom bevaras högre halter av nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter bättre. Ofilterad must har t.ex. fyra gånger högre halter av antioxidanter än filtrerad must. I odlingen finns också krav-certifierade bikupor för att pollineringen skall bli bra. Vi har sommarstängt från till 12 september, men varje helg från mitten av september till allhelgonahelgen har vi öppet kl. 10-16. Då kan du köpa både äpplen och must. Vill du komma på någon annan tidpunkt så ring oss på 0705-77 22 02. Must finns till försäljning året runt. Rating: 5

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

RÖRUMSRO FRUKT & MUST

Ekologiska äpplen och äpplemust från gammaldags kärleksfylld odling

Rörumsro är en liten, gammaldags ekologisk odling som ligger där Österlen är som allra vackrast. Många av träden är planterade på femtiotalet, då odlingen anlades. Den drivs fortfarande på samma sätt som då – småskaligt med hjärta, omsorg och mycket handkraft. Det finns 20 sorters äpplen i odlingen, många är gamla sorter som det blir väldigt god must av men som knappt odlas längre, tex. James Grieve. Vi tror också att våra äpplen blir särskilt smakrika eftersom träden inte konstbevattnas utan rötterna istället får söka sig djupt ner i den Österlenska myllan. Odlingen sköts med ekologiska metoder och är under omställning till kravmärkt odling.

Äpplena tvättas, rivs, och pressas. Därefter lågpastöriseras musten för en längre hållbarhet, för att slutligen tappas på flaska. Den ofiltrerad must har en intensivare äppelsmak än filtrerad klar must. Dessutom bevaras högre halter av nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter bättre. Ofilterad must har t.ex. fyra gånger högre halter av antioxidanter än filtrerad must. I odlingen finns också krav-certifierade bikupor för att pollineringen skall bli bra.

Vi har sommarstängt från till 12 september, men varje helg från mitten av september till allhelgonahelgen har vi öppet kl. 10-16. Då kan du köpa både äpplen och must. Vill du komma på någon annan tidpunkt så ring oss på 0705-77 22 02. Must finns till försäljning året runt.


Kategorier: Gårdsbutiker

Nyckelord: -