Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
EMILIANA ORGANIC VINEYARDS Located at Stockholm, Phone: 08-505 667 60. .
EMILIANA ORGANIC VINEYARDS Reviewed by Jens Ljunggren Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är idag en av världens största ekologiska vinproducenter. Emiliana är övertygade om att man genom att arbeta med hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder får friskare och mer produktiva… Emiliana organic vineyards - En av världens störta producenter av ekologiska viner. Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är idag en av världens största ekologiska vinproducenter. Emiliana är övertygade om att man genom att arbeta med hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder får friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur leder till en högre druvkvalitet och därmed bättre viner. Arbetet baseras på de två grundläggande principerna; omsorg om miljön och respekt för sina anställda. Den ekologiska odlingsmetoden bygger på att utveckla den biologiska mångfalden och använda sig av naturliga medel där man helt utesluter syntetiska bekämpningsmedel, växtgifter och gödningsmedel. Höns och lamadjur håller insekter borta, bidrar med naturlig gödsling och håller efter ogräs. Man komposterar och odlar täckgrödor mellan rankorna vilket förhindrar erosion och gör marken bördig. Hos Emiliana arbetar man med så kallade gröna metoder för att effektivisera energianvändningen samt reducera koldioxidutsläppen för att på så sätt minska sin klimatpåverkan. 70% av Emilianas odling är även odlat enligt den biodynamiska metoden vilket innebär att man ser vingården som en levande organism där den naturliga balansen som råder ska bevaras genom att man minimerar de yttre faktorerna inklusive de mänskliga ingreppen. Jordbruket påverkas också av månens, solens och övriga planeters cykler och rytmer. Emiliana prioriterar det sociala ansvaret och är certifierade Fairtrade och IMO - Fair for Life. Rating: 3

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EMILIANA ORGANIC VINEYARDS

En av världens störta producenter av ekologiska viner

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är idag en av världens största ekologiska vinproducenter. Emiliana är övertygade om att man genom att arbeta med hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder får friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur leder till en högre druvkvalitet och därmed bättre viner. Arbetet baseras på de två grundläggande principerna; omsorg om miljön och respekt för sina anställda.

Den ekologiska odlingsmetoden bygger på att utveckla den biologiska mångfalden och använda sig av naturliga medel där man helt utesluter syntetiska bekämpningsmedel, växtgifter och gödningsmedel. Höns och lamadjur håller insekter borta, bidrar med naturlig gödsling och håller efter ogräs. Man komposterar och odlar täckgrödor mellan rankorna vilket förhindrar erosion och gör marken bördig. Hos Emiliana arbetar man med så kallade gröna metoder för att effektivisera energianvändningen samt reducera koldioxidutsläppen för att på så sätt minska sin klimatpåverkan.

70% av Emilianas odling är även odlat enligt den biodynamiska metoden vilket innebär att man ser vingården som en levande organism där den naturliga balansen som råder ska bevaras genom att man minimerar de yttre faktorerna inklusive de mänskliga ingreppen. Jordbruket påverkas också av månens, solens och övriga planeters cykler och rytmer.

Emiliana prioriterar det sociala ansvaret och är certifierade Fairtrade och IMO - Fair for Life.


Kategorier: Öl & Vin

Nyckelord: -