Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
VANSJÖ EKOKÖTT Located at Morgongåva, Phone: 0224-630 28, 070-524 30 28. .
VANSJÖ EKOKÖTT Reviewed by Jens Ljunggren Vansjö Ekokött föder upp KRAV-märkta och ekologiska köttkor som betar på våra ängar och lever på det som vi själva odlar på gården. Vi kan därför erbjuda nötkött av högsta kvalitet och alla våra produkter är KRAV-märkta och ekologiska. Allt… Vansjö ekokött - Ekologiskt kött - ett naturligt val. Vansjö Ekokött föder upp KRAV-märkta och ekologiska köttkor som betar på våra ängar och lever på det som vi själva odlar på gården. Vi kan därför erbjuda nötkött av högsta kvalitet och alla våra produkter är KRAV-märkta och ekologiska. Allt började med familjens stora miljöengagemang. Hillevi Bohlin som är uppvuxen på gården, reagerade på att sjön Vansjön i närheten sakta växte igen. Med omställningen av jordbruket försvann korna som tidigare betat vid sjökanten. Samtidigt försvann de viktiga strandängarna och vattnet från land rann rakt ut i sjön genom den försumpade strandkanten och tog med sig näringsämnen och allt. Detta resulterade i att familjen skaffade kor. De ville återskapa den "blå bård" som fungerar som en barnkammare för fiskar, fåglar och mikroorganismer och som ett reningsverk för sjön. Vi tar fullt ansvar för korna under hela deras liv, från födseln till slakt. Därför vet vi att de behandlas väl och har ett bra liv. Då får vi också ett bra kött i slutändan. Ring och beställ ekologiskt nötkött redan idag på 0224-630 28 eller 070-524 30 28. Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

VANSJÖ EKOKÖTT

Ekologiskt kött - ett naturligt val

Vansjö Ekokött föder upp KRAV-märkta och ekologiska köttkor som betar på våra ängar och lever på det som vi själva odlar på gården. Vi kan därför erbjuda nötkött av högsta kvalitet och alla våra produkter är KRAV-märkta och ekologiska.

Allt började med familjens stora miljöengagemang. Hillevi Bohlin som är uppvuxen på gården, reagerade på att sjön Vansjön i närheten sakta växte igen. Med omställningen av jordbruket försvann korna som tidigare betat vid sjökanten. Samtidigt försvann de viktiga strandängarna och vattnet från land rann rakt ut i sjön genom den försumpade strandkanten och tog med sig näringsämnen och allt. Detta resulterade i att familjen skaffade kor. De ville återskapa den "blå bård" som fungerar som en barnkammare för fiskar, fåglar och mikroorganismer och som ett reningsverk för sjön.

Vi tar fullt ansvar för korna under hela deras liv, från födseln till slakt. Därför vet vi att de behandlas väl och har ett bra liv. Då får vi också ett bra kött i slutändan.

Ring och beställ ekologiskt nötkött redan idag på 0224-630 28 eller 070-524 30 28.


Kategorier: Kött

Nyckelord: biff, entrecote, filé, fransyska, heby, högrev, innerlår, kött, köttlåda, köttlådor, morgongåva, nötbiff, nötfärs, nötkött, nötstek, rostbiff, stek, vansjö ekokött, ytterlår

 facebook.com/VANSJÖ EKOKÖTT