BOKASHI - KÖKSKOMPOSTERING
Reviewed by Gita Ljunggren
Bokashi-kompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till…
Bokashi - kökskompostering - Klimatsmart matavfallshantering. Bokashi-kompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet. Kolet binds i jorden istället för att bli koldioxid och näringsämnena finns kvar. Det enda du behöver är en lufttät bokashi-hink under köksbänken. Du slipper otrevliga slaskpåsar och behöver inte springa fram och tillbaks till din utekompost. Dessutom så sparar du på minskad sophämtning. Matavfallet behöver inte transporteras bort av kommunen för att brännas. Vi spar diesel och pengar, minskar utsläpp och vi får en bättre jord.
Rating: 5
Redaktör:
Gita Ljunggren