Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
CHAVELLA Located at Särö, Phone: 073-995 31 24. .
CHAVELLA Reviewed by Gita Ljunggren Chavella säljer ekologiskt alpackagarn från alpacka som föds upp i Anderna i Bolivia. Alpackan lever i en miljö fri från föroreningar och har naturgräs utan gödsel eller bekämpningsmedel som basföda. Ullen från alpackan levereras till ett spinneri… Chavella - Ekologiskt alpackagarn från Bolivia. Chavella säljer ekologiskt alpackagarn från alpacka som föds upp i Anderna i Bolivia. Alpackan lever i en miljö fri från föroreningar och har naturgräs utan gödsel eller bekämpningsmedel som basföda. Ullen från alpackan levereras till ett spinneri där man sorterar, tvättar, kardar, kammar och spinner ullen till garn. Ullen tvättas med vatten och biologiskt nedbrytbart tvättmedel. Alpackagarnet finns i 22 olika naturfärger varav vi har de flesta. Även om alpackagarn kommer i en rik palett av naturliga nyanser har vi färgade garn i ett brett utbud av färger. I garnfärgningen används miljövänliga färgämnen som är biologiskt nedbrytbara. Vår garnleverantör är ett företag vars huvudsakliga aktieägare är ett Fair Trade kooperativ som består av 1.200 indianfamiljer. Familjerna lever på det bolivianska höglandet och livnär sig på att föda upp alpacka. De säljer sin ull till företaget som ger en rättvis betalning för ullen. Vi som importerar garn från företaget betalar också rättvisa priser. Vi är medlemmar i Fair Trade Center i Sverige. Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

CHAVELLA

Ekologiskt alpackagarn från Bolivia

Chavella säljer ekologiskt alpackagarn från alpacka som föds upp i Anderna i Bolivia. Alpackan lever i en miljö fri från föroreningar och har naturgräs utan gödsel eller bekämpningsmedel som basföda. Ullen från alpackan levereras till ett spinneri där man sorterar, tvättar, kardar, kammar och spinner ullen till garn. Ullen tvättas med vatten och biologiskt nedbrytbart tvättmedel. Alpackagarnet finns i 22 olika naturfärger varav vi har de flesta. Även om alpackagarn kommer i en rik palett av naturliga nyanser har vi färgade garn i ett brett utbud av färger. I garnfärgningen används miljövänliga färgämnen som är biologiskt nedbrytbara.

Vår garnleverantör är ett företag vars huvudsakliga aktieägare är ett Fair Trade kooperativ som består av 1.200 indianfamiljer. Familjerna lever på det bolivianska höglandet och livnär sig på att föda upp alpacka. De säljer sin ull till företaget som ger en rättvis betalning för ullen. Vi som importerar garn från företaget betalar också rättvisa priser. Vi är medlemmar i Fair Trade Center i Sverige.


Kategorier: Garn & Tyger

Nyckelord: -

 facebook.com/CHAVELLA