Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
DUNI Located at Hela landet, Phone: 040-10 62 00. .
DUNI Reviewed by Jens Ljunggren Duni erbjuder ett brett sortiment av särskilt miljövänliga produkter samtidigt som vi säkerställer att vårt totala sortiment har en god miljöprofil med moderna produktionsmetoder och tydliga leverantörskrav. Våra kunder återfinns i tre huvudgrupper:… Duni - Miljöcertifierade servetter, dukar, måltidsförpackningar och ljus. Duni erbjuder ett brett sortiment av särskilt miljövänliga produkter samtidigt som vi säkerställer att vårt totala sortiment har en god miljöprofil med moderna produktionsmetoder och tydliga leverantörskrav. Våra kunder återfinns i tre huvudgrupper: för hemmet, restaurang & hotell samt catering & take-away. Vårt Duni ecoecho™-sortiment är utvecklat för serveringsprodukter och måltidsförpackningar. Vi använder de bästa tillgängliga materialen med målet att minska användningen av förnybara resurser och CO2-påverkan. Det är ett sortiment som är baserat på nya material som bagasse, PLA och rPET. Produkterna är antingen komposterbara, förnyelsebara eller gjorda från återvunnet material. Cirka 70 procent av Dunis produkter är pappersbaserade och tillverkas inom företaget. Vårt premiumsortiment av servetter och dukar låter kunderna förena design och flexibilitet med praktiskt engångsbruk. Och vi arbetar hårt för att se till att våra produkter kan användas med ett rent miljösamvete. Ett par centrala egenskaper hos våra produkter är ansvarsfullt framtagna råvaror (FSC® certifierade) och lågt koldioxidavtryck tack vare förnyelsebar träfiber. Genomförda livscykelanalyser har inte identifierat någon signifikant skillnad i miljöpåverkan mellan Dunis exklusiva dukningsprodukter och motsvarande textilprodukter. Produkter som tillverkas med hjälp av ansvarsfull, modern teknik och aktivt utvalda råvaror och kemikalier kan också bära det nordiska miljömärket Svanen. Idag finns det här miljömärket på pappersservetter och utvalda ljus. Rating: 3

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

DUNI

Miljöcertifierade servetter, dukar, måltidsförpackningar och ljus

Duni erbjuder ett brett sortiment av särskilt miljövänliga produkter samtidigt som vi säkerställer att vårt totala sortiment har en god miljöprofil med moderna produktionsmetoder och tydliga leverantörskrav. Våra kunder återfinns i tre huvudgrupper: för hemmet, restaurang & hotell samt catering & take-away.

Vårt Duni ecoecho™-sortiment är utvecklat för serveringsprodukter och måltidsförpackningar. Vi använder de bästa tillgängliga materialen med målet att minska användningen av förnybara resurser och CO2-påverkan. Det är ett sortiment som är baserat på nya material som bagasse, PLA och rPET. Produkterna är antingen komposterbara, förnyelsebara eller gjorda från återvunnet material.

Cirka 70 procent av Dunis produkter är pappersbaserade och tillverkas inom företaget. Vårt premiumsortiment av servetter och dukar låter kunderna förena design och flexibilitet med praktiskt engångsbruk. Och vi arbetar hårt för att se till att våra produkter kan användas med ett rent miljösamvete.

Ett par centrala egenskaper hos våra produkter är ansvarsfullt framtagna råvaror (FSC® certifierade) och lågt koldioxidavtryck tack vare förnyelsebar träfiber. Genomförda livscykelanalyser har inte identifierat någon signifikant skillnad i miljöpåverkan mellan Dunis exklusiva dukningsprodukter och motsvarande textilprodukter.

Produkter som tillverkas med hjälp av ansvarsfull, modern teknik och aktivt utvalda råvaror och kemikalier kan också bära det nordiska miljömärket Svanen. Idag finns det här miljömärket på pappersservetter och utvalda ljus.


Kategorier: Förpackningar, Inredning

Nyckelord: -