Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
BYSKOLAN I GÅNARP Located at Gånarp, Phone: 0431-28 127. .
BYSKOLAN I GÅNARP Reviewed by Gita Ljunggren Byskolan i Gånarp är en ekologisk Kaffestuga och Hemslöjdbutik i kulturskyddad 1800-talsmiljö. Kaffestugan i Byskolan har sedan 1991 serverat kaffe med hembakat i den gamla skolsalen från 1875. Idag fokuserar vi på ekologisk och fairtrade servering… Byskolan i gånarp - Ekologiskt café med svensk hemslöjd. Byskolan i Gånarp är en ekologisk Kaffestuga och Hemslöjdbutik i kulturskyddad 1800-talsmiljö. Kaffestugan i Byskolan har sedan 1991 serverat kaffe med hembakat i den gamla skolsalen från 1875. Idag fokuserar vi på ekologisk och fairtrade servering med hembakat kaffebröd. Vi erbjuder även hembakat socker-, gluten- och mjölkfritt kaffebröd. Nytt för i år är våra nyttigheter; kakor utan socker och stärkelse. T.ex. rawbollar i olika smaker eller Lchf-muffins med bär. Sommartid smakar kaffet bäst vår lummiga trädgård, som inbjuder till gammaldags kafferep. Hemslöjdsbutiken har ett stort sortiment av hantverk från hela Sverige, såsom trä, smide, keramik, gjutjärn, näver, textil, halm, tovad ull, glas, smycken och ljus. Under sommaren visas utställningen Keramik i det Gröna i Byskolans trädgård. I november och december pyntas det för Jul i Byskolan. Med levande ljus, knarrande golv och massor av tomtar infinner sig julstämningen. Gånarp ligger på Hallandsåsens sydsluttning i Ängelholms kommun. Hela byn är kulturskyddad, då den är oskiftad med alla de fina gamla gårdarna tätt samlade i bykärnan. Byskolan är ett av Sveriges äldsta bevarade småskolehus med massor av charm. Varmt välkomna, Anne & Tommy Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

BYSKOLAN I GÅNARP

Ekologiskt café med svensk hemslöjd

Byskolan i Gånarp är en ekologisk Kaffestuga och Hemslöjdbutik i kulturskyddad 1800-talsmiljö. Kaffestugan i Byskolan har sedan 1991 serverat kaffe med hembakat i den gamla skolsalen från 1875. Idag fokuserar vi på ekologisk och fairtrade servering med hembakat kaffebröd.

Vi erbjuder även hembakat socker-, gluten- och mjölkfritt kaffebröd. Nytt för i år är våra nyttigheter; kakor utan socker och stärkelse. T.ex. rawbollar i olika smaker eller Lchf-muffins med bär.

Sommartid smakar kaffet bäst vår lummiga trädgård, som inbjuder till gammaldags kafferep.

Hemslöjdsbutiken har ett stort sortiment av hantverk från hela Sverige, såsom trä, smide, keramik, gjutjärn, näver, textil, halm, tovad ull, glas, smycken och ljus.

Under sommaren visas utställningen Keramik i det Gröna i Byskolans trädgård.

I november och december pyntas det för Jul i Byskolan. Med levande ljus, knarrande golv och massor av tomtar infinner sig julstämningen.

Gånarp ligger på Hallandsåsens sydsluttning i Ängelholms kommun. Hela byn är kulturskyddad, då den är oskiftad med alla de fina gamla gårdarna tätt samlade i bykärnan. Byskolan är ett av Sveriges äldsta bevarade småskolehus med massor av charm.

Varmt välkomna, Anne & Tommy


Kategorier: Eko-caféer

Nyckelord: -