Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp
RECOMA Located at Hässleholm, Phone: 0700-880 890. .
RECOMA Reviewed by Jens Ljunggren Recoma tillverkar högkvalitativa byggskivor från material som av andra anses oanvändbara. Vi bidrar till en hälsosammare planet och hjälper alla led i kedjan att minska sina avtryck samtidigt som vi erbjuder en kvalitetsprodukt. Vår patenterade… Recoma - Framtidens byggmaterial av 100% återvunnet material. Recoma tillverkar högkvalitativa byggskivor från material som av andra anses oanvändbara. Vi bidrar till en hälsosammare planet och hjälper alla led i kedjan att minska sina avtryck samtidigt som vi erbjuder en kvalitetsprodukt. Vår patenterade teknologi utnyttjar de goda egenskaper en dryckesförpackning har och erbjuder dem till byggindustrin. Vi ger nytt liv åt detta material som annars hade betraktats som onödigt avfall. Råmaterialet torkas, steriliseras, mals ner och pressas ihop under höga temperaturer. Kompositförpackningar är bra för att lagra livsmedel i, men väldigt svåra att återvinna; endast en liten del förpackningen kan användas till att göra ny kartong, resten förbränns. Vi återvinner 100% av förpackningen och skapar en hållbar byggprodukt. Vår patenterade teknologi använder bara värme, tryck och tid för att tillverka våra produkter, med hjälp av 100% förnybar el. Inga tillsatser och ingen användning av vatten Nytt och unikt byggmaterial tillverkat med patenterad teknologi. Presterar lika bra eller bättre jämfört med konkurrerande material. 0 tillsatser, 0 spill, 0 vatten, 0 utsläpp; endast förnybar el. 100% tillverkat av återvunnet material, 100% återvinningsbart. Kan Spacklas, Målas, Tapetseras, Kaklas, Putsas. 100% tillverkat i Sverige. Fukttåligt, Mögelresistent, Inga VOC. Recoma erbjuder en unik kombination av egenskaper i en och samma skiva; stark och tålig, skyddad mot fukt och mögel, värme- och ljudisolerande, och 100% klimatvänlig. Vi vill främja klimatvänligt byggande genom att erbjuda byggmaterial som inte bidrar till utsläpp av växthusgaser till byggindustrin. Detta gör vi genom att återvinna material som annars hade förblivit avfall, och upcycla detta till en högkvalitativ ny produkt. Att samtidigt kunna bespara miljön de belastningar som avfallshantering och energiåtervinning medför ser vi som en stor bonus. Rating: 4

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

RECOMA

Framtidens byggmaterial av 100% återvunnet material

Recoma tillverkar högkvalitativa byggskivor från material som av andra anses oanvändbara. Vi bidrar till en hälsosammare planet och hjälper alla led i kedjan att minska sina avtryck samtidigt som vi erbjuder en kvalitetsprodukt.

Vår patenterade teknologi utnyttjar de goda egenskaper en dryckesförpackning har och erbjuder dem till byggindustrin.

Vi ger nytt liv åt detta material som annars hade betraktats som onödigt avfall. Råmaterialet torkas, steriliseras, mals ner och pressas ihop under höga temperaturer.

Kompositförpackningar är bra för att lagra livsmedel i, men väldigt svåra att återvinna; endast en liten del förpackningen kan användas till att göra ny kartong, resten förbränns. Vi återvinner 100% av förpackningen och skapar en hållbar byggprodukt.

Vår patenterade teknologi använder bara värme, tryck och tid för att tillverka våra produkter, med hjälp av 100% förnybar el. Inga tillsatser och ingen användning av vatten

Nytt och unikt byggmaterial tillverkat med patenterad teknologi. Presterar lika bra eller bättre jämfört med konkurrerande material.
0 tillsatser, 0 spill, 0 vatten, 0 utsläpp; endast förnybar el. 100% tillverkat av återvunnet material, 100% återvinningsbart. Kan Spacklas, Målas, Tapetseras, Kaklas, Putsas. 100% tillverkat i Sverige. Fukttåligt, Mögelresistent, Inga VOC.

Recoma erbjuder en unik kombination av egenskaper i en och samma skiva; stark och tålig, skyddad mot fukt och mögel, värme- och ljudisolerande, och 100% klimatvänlig.

Vi vill främja klimatvänligt byggande genom att erbjuda byggmaterial som inte bidrar till utsläpp av växthusgaser till byggindustrin. Detta gör vi genom att återvinna material som annars hade förblivit avfall, och upcycla detta till en högkvalitativ ny produkt. Att samtidigt kunna bespara miljön de belastningar som avfallshantering och energiåtervinning medför ser vi som en stor bonus.


Kategorier: Återvinning, Bygg

Nyckelord: -