Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sodexo lanserar plan för hållbar framtid

https://www.klimatsmart.se/images/news/sodexologo.jpg

På dagens inköpsmässa i Älvsjö presenterar Sodexo sin nya plan, Better Tomorrow Plan, som innehåller en rad satsningar inom hälsosamma måltider, hållbar miljö och socialt ansvar. - Planen bygger på tre huvudområden där vi definierar vårt ansvarstagande som företag, samhällsaktör och arbetsgivare och hur vi ska öka medvetenheten hos våra kunder och underleverantörer. Det är ett globalt och långsiktigt program som ska hjälpa oss som företag med utmaningen att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Fredrik Strand, VD, Sodexo AB. Redan idag är cirka 60 % av företaget miljöcertifierat enligt ISO 14001 och halvvägs igenom ett projekt som syftar till att ha hela företaget i Sverige certifierat vid årsskiftet 2010/2011. Genom dialog vill Sodexo få leverantörerna involverade och delaktiga i åtagandet kring hållbar utveckling, t.ex. genom en ökad tillgång till miljöcertifierade produkter. Satsningen på ”Better Tomorrow Plan” innebär bland annat att Sodexo ska hjälpa sina kunder att på ett enkelt sätt göra hälsosamma och miljövänliga val. Sodexos restauranger erbjuder t.ex. måltider med begränsad mängd socker, salt och fett. Inom städservice följs högt ställda krav för miljömärkningen Bra Miljöval. Sodexo har tagit fram ett eget miljömärkt sortiment av rengöringsmedel. STOP Hunger-projektet utvecklas i Sverige tillsammans med Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner där målet är att skapa en bättre framtid för människor i hemlöshet. För mer information kontakta: Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör, 08-578 859 63, eva.kristensson@sodexo.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sodexo lanserar plan för hållbar framtid

2010-02-25
På dagens inköpsmässa i Älvsjö presenterar Sodexo sin nya plan, Better Tomorrow Plan, som innehåller en rad satsningar inom hälsosamma måltider, hållbar miljö och socialt ansvar.

- Planen bygger på tre huvudområden där vi definierar vårt ansvarstagande som företag, samhällsaktör och arbetsgivare och hur vi ska öka medvetenheten hos våra kunder och underleverantörer. Det är ett globalt och långsiktigt program som ska hjälpa oss som företag med utmaningen att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Fredrik Strand, VD, Sodexo AB.

Redan idag är cirka 60 % av företaget miljöcertifierat enligt ISO 14001 och halvvägs igenom ett projekt som syftar till att ha hela företaget i Sverige certifierat vid årsskiftet 2010/2011.

Genom dialog vill Sodexo få leverantörerna involverade och delaktiga i åtagandet kring hållbar utveckling, t.ex. genom en ökad tillgång till miljöcertifierade produkter.

Satsningen på ”Better Tomorrow Plan” innebär bland annat att Sodexo ska hjälpa sina kunder att på ett enkelt sätt göra hälsosamma och miljövänliga val. Sodexos restauranger erbjuder t.ex. måltider med begränsad mängd socker, salt och fett.

Inom städservice följs högt ställda krav för miljömärkningen Bra Miljöval. Sodexo har tagit fram ett eget miljömärkt sortiment av rengöringsmedel.

STOP Hunger-projektet utvecklas i Sverige tillsammans med Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner där målet är att skapa en bättre framtid för människor i hemlöshet.

För mer information kontakta:
Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör, 08-578 859 63, eva.kristensson@sodexo.com
Källa: Sodexo

Senaste nyheter