Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Earth Hour 2014 lördagen 29 mars kl 20.30

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhour-wwf250x132.jpg

Earth Hour är världens största klimatmanifestation och arrangeras av WWF. Över en miljard människor förväntas att delta i en gemensam handling lördagen 29 mars 2014 kl 20.30-21.30. I år pratar vi impact för klimatet: bilen, biffen, bostaden och börsen. Med Earth Hour – världen största miljömanifestation – vill vi signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan för att undvika en katastrof. Årets tema för Earth Hour i Sverige är ”Bilen, biffen, bostaden och börsen”. I stora drag kommer våra huvudbudskap handla om saker som gör hög impact för klimatet. Här är en översikt på huvudbudskapen för bilen, biffen, bostaden och börsen: Bilen: Fossilfri trafik och transporter. Vi vill att det ska vara lättare att resa med hållbar, fossilfri och bra kommunal trafik. Biffen: Halvera köttkonsumtionen. Vi vill se fler hälsosamma, goda, prisvärda och klimatsmarta alternativ till kött i samhället. Bostaden: Fossilfri energi i hemmen. Vi vill att privatpersoner ska få det enklare att ställa om till hållbar och förnybar energi i sina hem. Att det ska bli lönsamt och lätt bli oberoende från eljättarna och att det ska bli lönsamt att sälja eget överskott av energi på elnätet. Vi vill se enklare regler för de som vill köpa andelar vindkraftverk osv.. Börsen: Klimatsäkra pensionsfonderna. Vi vill att pensionspengarna slutar bidra till den globala uppvärmningen och att AP-fonderna placerar pengarna i framtidens hållbara och förnybara energi.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Earth Hour 2014 lördagen 29 mars kl 20.30

2014-02-05
Earth Hour är världens största klimatmanifestation och arrangeras av WWF. Över en miljard människor förväntas att delta i en gemensam handling lördagen 29 mars 2014 kl 20.30-21.30.

I år pratar vi impact för klimatet: bilen, biffen, bostaden och börsen.

Med Earth Hour – världen största miljömanifestation – vill vi signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan för att undvika en katastrof. Årets tema för Earth Hour i Sverige är ”Bilen, biffen, bostaden och börsen”. I stora drag kommer våra huvudbudskap handla om saker som gör hög impact för klimatet.

Här är en översikt på huvudbudskapen för bilen, biffen, bostaden och börsen:

Bilen:
Fossilfri trafik och transporter. Vi vill att det ska vara lättare att resa med hållbar, fossilfri och bra kommunal trafik.

Biffen:
Halvera köttkonsumtionen. Vi vill se fler hälsosamma, goda, prisvärda och klimatsmarta alternativ till kött i samhället.

Bostaden:
Fossilfri energi i hemmen. Vi vill att privatpersoner ska få det enklare att ställa om till hållbar och förnybar energi i sina hem. Att det ska bli lönsamt och lätt bli oberoende från eljättarna och att det ska bli lönsamt att sälja eget överskott av energi på elnätet. Vi vill se enklare regler för de som vill köpa andelar vindkraftverk osv..

Börsen:
Klimatsäkra pensionsfonderna. Vi vill att pensionspengarna slutar bidra till den globala uppvärmningen och att AP-fonderna placerar pengarna i framtidens hållbara och förnybara energi.

Ni som inte redan anmält er till Earth Hour, gör det här:
www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/anml-dig-till-earth-hour/1550055-earth-hour-2014-anmlan-fr-privatpersoner

Senaste nyheter