Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lördag 25 mars släcker vi för en ljusare framtid

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthour250x149.jpg

På lördag den 25 mars kl 20.30 är det återigen dags för världens största miljömanifestation – Världsnaturfonden WWFs Earth Hour. Manifestationen, som uppmanar hela världens befolkning att släcka för klimatet, har slagit rekord i antalet deltagare år efter år. Kampanjen ger effekter på fler sätt än att vi släcker lamporna under en timme. En av de viktigaste följderna av Earth Hour är att fler skaffar sig klimatsmarta vanor, enligt en Sifo-undersökning från 2014. Vill du leva lite mer klimatsmart är ett tips att kolla in de fyra B:na, som nu har blivit fem: Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och nytillskottet Butiken. För oss på Telge Energi är det självklart att delta i Earth Hour. Ju fler som engagerar sig desto bättre, eftersom det bidrar till att lyfta klimatfrågan. Det finns många olika saker som ska göras för att vi ska lyckas rädda klimatet och att uppmärksamma och mana till förändring är en av dem. Mer än någonting annat är Earth Hour en viktig politisk symbolhandling för att få makthavare att ta klimatförändringarna på allvar. Och ju fler vi är som är med, desto tydligare blir budskapet. Förutom att släcka på lördag tycker jag därför att ni ska gå in och anmäla er medverkan på Facebook. Träffa oss inför Earth Hour i Kringlan-huset 24 mars Även Södertälje kommun kommer delta i Earth Hour. Som en symbolhandling kommer de bland annat att släcka ner stadshuset, Kringlan-huset och Luna-gallerian. Har du vägarna förbi Kringlan-huset i Södertälje på fredag den 24 mars kl 12-17 så finns mina kollegor på plats och svarar gärna på era frågor och hjälper er att teckna ett elavtal hos oss om ni inte redan är kunder. Dessutom bjuder vi på fika och ni får också möjlighet att spela miljöbingo med oss där ni kan vinna fina priser. Har du inte möjlighet att komma förbi går det också bra att teckna ett avtal direkt på vår sajt. Det händer även en hel del andra aktiviteter i Södertälje under hela veckan kring Earth Hour. Kolla in Södertälje.se för mer info. Och du, glöm inte att släcka! Petra Hallebrant, Hållbarhets- och kommunikationschef Telge Energi P.S. Nu släcker vi även ner bloggen www.fruwatt.se men från och med nu kan du följa våra blogginlägg här istället där du också hittar tidigare inlägg. D.S.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lördag 25 mars släcker vi för en ljusare framtid

2017-03-23
Earth Hour 25 mars 2017 kl. 20.30
På lördag den 25 mars kl 20.30 är det återigen dags för världens största miljömanifestation – Världsnaturfonden WWFs Earth Hour. Manifestationen, som uppmanar hela världens befolkning att släcka för klimatet, har slagit rekord i antalet deltagare år efter år.

Kampanjen ger effekter på fler sätt än att vi släcker lamporna under en timme. En av de viktigaste följderna av Earth Hour är att fler skaffar sig klimatsmarta vanor, enligt en Sifo-undersökning från 2014. Vill du leva lite mer klimatsmart är ett tips att kolla in de fyra B:na, som nu har blivit fem: Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och nytillskottet Butiken.

För oss på Telge Energi är det självklart att delta i Earth Hour. Ju fler som engagerar sig desto bättre, eftersom det bidrar till att lyfta klimatfrågan. Det finns många olika saker som ska göras för att vi ska lyckas rädda klimatet och att uppmärksamma och mana till förändring är en av dem.

Mer än någonting annat är Earth Hour en viktig politisk symbolhandling för att få makthavare att ta klimatförändringarna på allvar. Och ju fler vi är som är med, desto tydligare blir budskapet. Förutom att släcka på lördag tycker jag därför att ni ska gå in och anmäla er medverkan på Facebook.

Träffa oss inför Earth Hour i Kringlan-huset 24 mars
Även Södertälje kommun kommer delta i Earth Hour. Som en symbolhandling kommer de bland annat att släcka ner stadshuset, Kringlan-huset och Luna-gallerian. Har du vägarna förbi Kringlan-huset i Södertälje på fredag den 24 mars kl 12-17 så finns mina kollegor på plats och svarar gärna på era frågor och hjälper er att teckna ett elavtal hos oss om ni inte redan är kunder. Dessutom bjuder vi på fika och ni får också möjlighet att spela miljöbingo med oss där ni kan vinna fina priser. Har du inte möjlighet att komma förbi går det också bra att teckna ett avtal direkt på vår sajt.

Det händer även en hel del andra aktiviteter i Södertälje under hela veckan kring Earth Hour. Kolla in Södertälje.se för mer info.

Och du, glöm inte att släcka!

Petra Hallebrant,
Hållbarhets- och kommunikationschef
Telge Energi

P.S. Nu släcker vi även ner bloggen www.fruwatt.se men från och med nu kan du följa våra blogginlägg här istället där du också hittar tidigare inlägg. D.S.

Senaste nyheter