Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Brf Solkvarteret prisas som Sydsveriges smartaste fastighet

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-solkvarteret250x157.jpg

Nybyggnadsprojektet brf Solkvarteret i Hyllie har utsetts till Sydsveriges smartaste fastighet. Priset delades ut den 27 februari av Jan Eliasson, före detta vice Generalsekreterare på FN, under Fastighetsmässan i Malmö. Brf Solkvarteret, som är ett samarbete mellan fastighetsutvecklaren Serneke och energibolaget E.ON, prisades för sina satsningarna på lokalproducerad, innovativ och förnybar energi. Genom minimerad och optimerad energiförbrukning, egen elproduktion från solceller och digitala fastighetstjänster, är målet att skapa Malmös mest klimatsmarta boende där fastigheten är nästintill självförsörjande på egenproducerad el. Fastigheten ska värmas upp av förnybar fjärrvärme och anslutas till E.ONs system för smarta nät vilket betyder digital mätning, styrning och optimering av el- och värmeförbrukning under dygnets alla timmar. Andra lösningar som ska underlätta för en mer hållbar livsstil är elbils- och cykelpool samt en grön utemiljö. – Vi är glada över priset och stolta över vårt samarbete med Serneke där vi bygger nästa generations energihus. Genom att använda oss av såväl beprövade energilösningar som innovativa och digitala, driver vi omställningen till ett hållbart samhälle där det är lätt för de boende att leva energismart, säger Rikard Henriksson, affärschef E.ON. Brf Solkvarteret byggs i Hyllie, Malmös största utvecklingsområde. Stadsdelen har som ambition att utvecklas till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel och bli en global förebild för hållbar stadsutveckling.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Brf Solkvarteret prisas som Sydsveriges smartaste fastighet

2020-03-11
Sydsveriges smartaste fastighet prisas
Nybyggnadsprojektet brf Solkvarteret i Hyllie har utsetts till Sydsveriges smartaste fastighet. Priset delades ut den 27 februari av Jan Eliasson, före detta vice Generalsekreterare på FN, under Fastighetsmässan i Malmö.

Brf Solkvarteret, som är ett samarbete mellan fastighetsutvecklaren Serneke och energibolaget E.ON, prisades för sina satsningarna på lokalproducerad, innovativ och förnybar energi. Genom minimerad och optimerad energiförbrukning, egen elproduktion från solceller och digitala fastighetstjänster, är målet att skapa Malmös mest klimatsmarta boende där fastigheten är nästintill självförsörjande på egenproducerad el.

Fastigheten ska värmas upp av förnybar fjärrvärme och anslutas till E.ONs system för smarta nät vilket betyder digital mätning, styrning och optimering av el- och värmeförbrukning under dygnets alla timmar. Andra lösningar som ska underlätta för en mer hållbar livsstil är elbils- och cykelpool samt en grön utemiljö.

– Vi är glada över priset och stolta över vårt samarbete med Serneke där vi bygger nästa generations energihus. Genom att använda oss av såväl beprövade energilösningar som innovativa och digitala, driver vi omställningen till ett hållbart samhälle där det är lätt för de boende att leva energismart, säger Rikard Henriksson, affärschef E.ON.

Brf Solkvarteret byggs i Hyllie, Malmös största utvecklingsområde. Stadsdelen har som ambition att utvecklas till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel och bli en global förebild för hållbar stadsutveckling.
Källa: EON
Foto: Mats Portland, E.ON

Senaste nyheter