Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Aura Light skriver kontrakt med Emmaboda

https://www.klimatsmart.se/images/news/auralight208x48.jpg

Belysningsföretaget Aura Light har skrivit kontrakt med Emmaboda kommun på 1 300 metallhalogenlampor i Long Life. Lampan kommer att användas som gatubelysning och har en garanterad livslängd som är mer än dubbelt så lång som standardprodukter på marknaden, vilket bidrar till minskat underhåll och minskad miljöpåverkan. Med en Long Life-lampa behövs färre byten, vilket bland annat hjälper kommuner att minska sina kostnader och bli mer hållbara. Det finns även positiva säkerhetsaspekter med lampor som har extra lång livslängd, eftersom det ökar möjligheten till väl upplysta och trygga områden såsom gator, parker med mera. - När vi tog beslutet att använda oss av Aura Crystal Long Life var målet att vara så energieffektiva som möjligt, med bibehållen belysning. Målet vi gick in med initialt var att ta bort 2 300 lampor innehållandes kvicksilver. Detta ville vi göra så fort som möjligt men det blev självklart en kostnadsfråga, därav valet av Aura Crystal Long Life. I och med att lamporna har en längre livslängd så behöver vi inte byta ut dem lika ofta vilket blir mer kostnadseffektivt i längden, säger Erling Karlsson, teknisk chef på Emmaboda kommun. Emmaboda kommun ligger i Kalmar län och har cirka 9 200 invånare. Då Emmaboda har ett nära samarbete med Kalmar kommun, som i sin tur har haft en längre relation med Aura Light, så fanns Aura Lights produkter redan tidigt med bland alternativen. - Bakgrunden till valet är att vi tog över belysningsansvaret från ett kommunalt bolag för snart tre år sedan. Då insåg vi behovet av upprustning. Vi ville ha ett vitt ljus vilket man får med metallhalogen. Kombinerat med vårt mål om att byta ut all gatubelysning till 35W, så blev det just Aura Crystal Long Life. Den här belysningen passade väldigt bra för vårt ändamål, säger Erling Karlsson. Metallhalogenlampor är anpassade för belysning i stadsmiljö, på gator, i parker samt på gång- och cykelbanor, och har ett vitt ljus med hög kvalitet. Aura Crystal Long Life har god färgåtergivning, det vill säga återger den faktiska färgen på olika objekt på ett bra sätt (Ra > 80). Aura Crystal Long Life har en livslängd på 30 000 timmar vilket innebär ungefär sju år (12 timmar/dygn, 365 dagar/år, med 90 % av lamporna i funktion). Angett i medellivslängd innebär det 43 000 timmar (ungefär nio år, 50 % av lamporna i funktion). Lampan finns i wattalen 35W, 50W, 70W, 100W och 150W. För mer information, kontakta: Erik Frejinger, försäljningschef Aura Light AB, 08-564 881 46, 0708-93 48 88, erik.frejinger@auralight.se Martin Malmros, vd och koncernchef Aura Light International AB, 08-564 883 40, 0730-45 83 40, martin.malmros@auralight.com Alina Giraldo, Aura Light International AB, 08-564 883 89, 0702-86 40 02, alina.giraldo@auralight.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Aura Light skriver kontrakt med Emmaboda

2012-10-02
Belysningsföretaget Aura Light har skrivit kontrakt med Emmaboda kommun på 1 300 metallhalogenlampor i Long Life. Lampan kommer att användas som gatubelysning och har en garanterad livslängd som är mer än dubbelt så lång som standardprodukter på marknaden, vilket bidrar till minskat underhåll och minskad miljöpåverkan.

Med en Long Life-lampa behövs färre byten, vilket bland annat hjälper kommuner att minska sina kostnader och bli mer hållbara. Det finns även positiva säkerhetsaspekter med lampor som har extra lång livslängd, eftersom det ökar möjligheten till väl upplysta och trygga områden såsom gator, parker med mera.

- När vi tog beslutet att använda oss av Aura Crystal Long Life var målet att vara så energieffektiva som möjligt, med bibehållen belysning. Målet vi gick in med initialt var att ta bort 2 300 lampor innehållandes kvicksilver. Detta ville vi göra så fort som möjligt men det blev självklart en kostnadsfråga, därav valet av Aura Crystal Long Life. I och med att lamporna har en längre livslängd så behöver vi inte byta ut dem lika ofta vilket blir mer kostnadseffektivt i längden, säger Erling Karlsson, teknisk chef på Emmaboda kommun.

Emmaboda kommun ligger i Kalmar län och har cirka 9 200 invånare. Då Emmaboda har ett nära samarbete med Kalmar kommun, som i sin tur har haft en längre relation med Aura Light, så fanns Aura Lights produkter redan tidigt med bland alternativen.

- Bakgrunden till valet är att vi tog över belysningsansvaret från ett kommunalt bolag för snart tre år sedan. Då insåg vi behovet av upprustning. Vi ville ha ett vitt ljus vilket man får med metallhalogen. Kombinerat med vårt mål om att byta ut all gatubelysning till 35W, så blev det just Aura Crystal Long Life. Den här belysningen passade väldigt bra för vårt ändamål, säger Erling Karlsson.

Metallhalogenlampor är anpassade för belysning i stadsmiljö, på gator, i parker samt på gång- och cykelbanor, och har ett vitt ljus med hög kvalitet. Aura Crystal Long Life har god färgåtergivning, det vill säga återger den faktiska färgen på olika objekt på ett bra sätt (Ra > 80). Aura Crystal Long Life har en livslängd på 30 000 timmar vilket innebär ungefär sju år (12 timmar/dygn, 365 dagar/år, med 90 % av lamporna i funktion). Angett i medellivslängd innebär det 43 000 timmar (ungefär nio år, 50 % av lamporna i funktion). Lampan finns i wattalen 35W, 50W, 70W, 100W och 150W.

För mer information, kontakta:
Erik Frejinger, försäljningschef Aura Light AB, 08-564 881 46, 0708-93 48 88, erik.frejinger@auralight.se
Martin Malmros, vd och koncernchef Aura Light International AB, 08-564 883 40, 0730-45 83 40, martin.malmros@auralight.com
Alina Giraldo, Aura Light International AB, 08-564 883 89, 0702-86 40 02, alina.giraldo@auralight.com
Källa: Aura Light

Senaste nyheter