Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

10 framtidsprojekt får stöd av Göteborg Energis Miljöfond

https://www.klimatsmart.se/images/news/goteborgenergi-displayteknik250x273.jpg

Energieffektiv återvinning av tvättvatten,ett virtuellt kraftverk för djupare förståelse av framtidens energisystem och en ny, energisparande displayteknik. Det är några av de idéer som i år får stöd av Göteborg Energi Miljöfond. Sammanlagt får tio projekt dela på 836 000 kronor. Miljöfondens syfte är att stödja nytänkande projekt inom energiområdet. Alla kan söka pengar från fonden; privatpersoner, organisationer och företag. – Årets stipendiater ger miljöfrågan lösningar med många olika infallsvinklar såsom förnybar energi, teknisk innovation, social hållbarhet och kulturell verksamhet. Det är denna bredd som gör Göteborg Energi Miljöfond unik och viktig i att lyckas skapa hållbara energilösningar, säger Anders Ådahl, Miljöfondens juryordförande. – Det är våra kunder som finansierar fonden genom sina val av miljöprodukter inom elhandel. Tillsammans kan vi förverkliga idéer som hjälper oss att bygga ett mer hållbart samhälle. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och många initiativ behövs, säger Anna Honnér, marknads- och försäljningsdirektör på Göteborg Energi. Årets stipendiater spänner över ett brett spektrum av områden. Förutom de ovan nämnda projekten får till exempel Madeleine Källmarker stöd för att utveckla hållbar stadsbelysning som är både energieffektiv och självproducerande på förnybar energi. Ett projekt som kombinerar arkitektur med social hållbarhet genom att skapa trygghet. Sulev Suurkask har tagit fram ett koncept med byggnadsintegrerade solcellspaneler, vars teknik ska demonstreras vid installation på ett småhus. Alfons Åbergs kulturhus får stöd för att pedagogiskt kommunicera hållbarhet i föreställningar och i verksamheten Detaljerad information om Göteborg Energi Miljöfond och årets stipendiater finns att läsa här: www.goteborgenergi.se/stipendiater2017 Årets utdelning av stipendier kommer att ske vid ett frukostseminarium den 2 maj. Vi hälsar representanter för medierna hjärtligt välkomna att delta. Separat inbjudan kommer att skickas ut längre fram.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

10 framtidsprojekt får stöd av Göteborg Energis Miljöfond

2017-03-29
Ny energibesparande displayteknik
Energieffektiv återvinning av tvättvatten,ett virtuellt kraftverk för djupare förståelse av framtidens energisystem och en ny, energisparande displayteknik. Det är några av de idéer som i år får stöd av Göteborg Energi Miljöfond. Sammanlagt får tio projekt dela på 836 000 kronor.

Miljöfondens syfte är att stödja nytänkande projekt inom energiområdet. Alla kan söka pengar från fonden; privatpersoner, organisationer och företag.

– Årets stipendiater ger miljöfrågan lösningar med många olika infallsvinklar såsom förnybar energi, teknisk innovation, social hållbarhet och kulturell verksamhet. Det är denna bredd som gör Göteborg Energi Miljöfond unik och viktig i att lyckas skapa hållbara energilösningar, säger Anders Ådahl, Miljöfondens juryordförande.

– Det är våra kunder som finansierar fonden genom sina val av miljöprodukter inom elhandel. Tillsammans kan vi förverkliga idéer som hjälper oss att bygga ett mer hållbart samhälle. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och många initiativ behövs, säger Anna Honnér, marknads- och försäljningsdirektör på Göteborg Energi.

Årets stipendiater spänner över ett brett spektrum av områden. Förutom de ovan nämnda projekten får till exempel Madeleine Källmarker stöd för att utveckla hållbar stadsbelysning som är både energieffektiv och självproducerande på förnybar energi. Ett projekt som kombinerar arkitektur med social hållbarhet genom att skapa trygghet. Sulev Suurkask har tagit fram ett koncept med byggnadsintegrerade solcellspaneler, vars teknik ska demonstreras vid installation på ett småhus. Alfons Åbergs kulturhus får stöd för att pedagogiskt kommunicera hållbarhet i föreställningar och i verksamheten

Detaljerad information om Göteborg Energi Miljöfond och årets stipendiater finns att läsa här:

www.goteborgenergi.se/stipendiater2017

Årets utdelning av stipendier kommer att ske vid ett frukostseminarium den 2 maj. Vi hälsar representanter för medierna hjärtligt välkomna att delta. Separat inbjudan kommer att skickas ut längre fram.

Senaste nyheter