Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NYHETSBREV

 

Kategorier


Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook
Produkt Klimatbetyg Mer info

EKOBIL

ÖBOs miljövänliga bilkooperativ

EKObil i Örebro riktar sig till privatpersoner som är hyresgäster hos fastighetsbolaget ÖBO men dessutom till företag och organisationer. Medlemmarna en deposition på 2000 kronor som betalas tillbaka om man går ur föreningen. Medlemsavgiften är 100 kr/månad vartill kommer det pris du betalar när bilen används. Prislistan baseras på bilmodell och hur länge/långt du anävnder bilen. Det är alltid…

Läs mer...


019-19 43 22
Örebro

GÖTEBORGS BILKOOP

Det är klimatsmart att dela bil

Varför ska Du dela bil med oss? Av ekonomiska skäl: Vi delar på fasta kostnader och och du anväbder bilen bara när du behöver. Bekvämlighetsskäl: nya bilar, fasta p-platser. Miljöskäl: Bilpoolsmedlemskap ger lägre koldioxidutsläpp än egen bil. Ett alternativ till privatbilismen. Våra bilar finns i följande områden: Centrum/Heden, Guldheden/Landala, Haga/Linné, Kungsladugård, Majorna, Saltholmen.

Läs mer...


031-42 46 80
Göteborg

KARLSTADS BILKOOPERATIV

Bilpool med etanolbilar

Vi har i dagsläget tre bilar till uthyrning varav två är etanolbilar. Föreningen verkar för att bilanvändningen sker med hänsyn till behovet av en ekologiskt hållbar utveckling i samhället.

Läs mer...


070-257 16 71
Karlstad

METERN BILPOOL

En miljöbil för de flesta tillfällen

Meterns Bilpool är en ekonomisk förening och har funnits i några år, är väl inkörd och fungerar smidigt. I dag är ett femtontal hushåll medlemmar. Vi brukar ha två bilar sommartid och en bil vintertid. Vi har valt att köra en miljöbil.

Läs mer...


073-699 88 26
Stockholm

MOVE ABOUT

Smidig elbilspool helt utan utsläpp

Move About introducerar en komplett mobilitetslösning för företag som vill erbjuda sina anställda verkligt hållbara transporter. Transportsektorn står i Sverige för ca 38% av växthusgasutsläppen och med Move About’s system kan företag minska sina utsläpp dramatiskt på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt. I mars 2009 startade Move About AB Sveriges första elbilspool i samarbete med Lindholmen…

Läs mer...


031-799 28 04
Göteborg

ÖSTERSUNDS BILPOOL

Miljöbil i Östersund

Under hösten 2005 startades Östersunds bilpool. Vi är ett antal privatpersoner och företag som tycker att det behövs alternativ till det traditionella sättet att äga bil, framförallt på grund av miljöskäl och ekonomiska skäl. Vi kör miljöbilen Ford Focus Flexifuel Herrgårdsvagn.

Läs mer...


info@bilpool.org
Östersund

BILPOOLEN.NU

Läs mer...


Stockholm

BILPOOLERNAS RIKSFÖRBUND

Läs mer...


Göteborg

BJÖRKSTADENS MILJÖBILPOOL

Läs mer...


Umeå

GOMORE

Läs mer...


Hela landet

GRÖNA BILISTER

Läs mer...


Uppsala

STOCKHOLMS BILPOOL

Läs mer...


Stockholm

Ta gärna en titt på sida 1!