Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vitvaror för en hållbar framtid

https://www.klimatsmart.se/images/news/boschgreen250x289.jpg

Det finns vitvaror i butiker idag som gör skillnad för vår omvärld. Bosch är pionjärer inom området och har en lång tradition av att utveckla energisnåla produkter som gör gott för både vår omvärld och för plånboken. Under 2011 har Bosch utökat sitt sortiment Green Technology inside som består av de allra mest energieffektiva produkterna. – Snart är vintern här igen och somliga oroar sig redan för höga elpriser och elräkningar. Samtidigt är det allas vårt ansvar att värna om vår omvärld och vi på Bosch har länge arbetat med energieffektivitet i fokus. Våra nya produkter är imponerande energisnåla, säger Jonas Eklöf, Brand Manager på Bosch Home Appliances. Hushållsprodukterna och vitvarorna uppskattas stå för uppåt 45 procent av energiförbrukningen i ett svenskt hem borträknat uppvärmning. Det är alltså betydande besparingar konsumenter kan göra om man ser till att välja så energieffektiva vitvaror som möjligt, både utifrån vårt samhälles totala energiförbrukning samt till varje enskilt hushålls plånbok. Visste du också att: - den högsta energiklassmärkningen A+++ på en kyl/frys innebär totalt cirka 75 procent minskad energiförbrukning om man jämför med en motsvarande 15 år gammal produkt? - ett A+++ kylskåp drar mindre energi under ett års användning än vad en 18W lågenergilampa skulle om den var påslagen under samma tid? - om alla Europas mer än tio år gamla vitvaror skulle bytas ut mot nya energieffektiva produkter, så skulle Europas totala energiförbrukning minska med motsvarande hela Portugals årliga förbrukning? - energiförbrukningen står för den absolut största delen av en produkts totala energiåtgång under sin livstid? Totalt 90-95 procent (beroende på produkt) av all energiåtgång går till produktens användning medan de övriga 5-10 procent är för produktion, transport och avfallshantering. - över 40 procent av Bosch patentansökningar handlar om förbättringar inom miljöområdet? Ända sedan Robert Bosch grundade företaget för 125 år sedan har socialt ansvarstagande varit i fokus. För mer information, kontakta: Karin Asplund, 08-734 13 83 Madeleine Philip, 08-734 12 13 Lotta Albihn, 08-734 6741 Maria Ölander, Brand Manager, 08-734 12 85.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vitvaror för en hållbar framtid

2011-11-04
Det finns vitvaror i butiker idag som gör skillnad för vår omvärld. Bosch är pionjärer inom området och har en lång tradition av att utveckla energisnåla produkter som gör gott för både vår omvärld och för plånboken. Under 2011 har Bosch utökat sitt sortiment Green Technology inside som består av de allra mest energieffektiva produkterna.

– Snart är vintern här igen och somliga oroar sig redan för höga elpriser och elräkningar. Samtidigt är det allas vårt ansvar att värna om vår omvärld och vi på Bosch har länge arbetat med energieffektivitet i fokus. Våra nya produkter är imponerande energisnåla, säger Jonas Eklöf, Brand Manager på Bosch Home Appliances.

Hushållsprodukterna och vitvarorna uppskattas stå för uppåt 45 procent av energiförbrukningen i ett svenskt hem borträknat uppvärmning. Det är alltså betydande besparingar konsumenter kan göra om man ser till att välja så energieffektiva vitvaror som möjligt, både utifrån vårt samhälles totala energiförbrukning samt till varje enskilt hushålls plånbok.

Visste du också att:
- den högsta energiklassmärkningen A+++ på en kyl/frys innebär totalt cirka 75 procent minskad energiförbrukning om man jämför med en motsvarande 15 år gammal produkt?

- ett A+++ kylskåp drar mindre energi under ett års användning än vad en 18W lågenergilampa skulle om den var påslagen under samma tid?

- om alla Europas mer än tio år gamla vitvaror skulle bytas ut mot nya energieffektiva produkter, så skulle Europas totala energiförbrukning minska med motsvarande hela Portugals årliga förbrukning?

- energiförbrukningen står för den absolut största delen av en produkts totala energiåtgång under sin livstid? Totalt 90-95 procent (beroende på produkt) av all energiåtgång går till produktens användning medan de övriga 5-10 procent är för produktion, transport och avfallshantering.

- över 40 procent av Bosch patentansökningar handlar om förbättringar inom miljöområdet? Ända sedan Robert Bosch grundade företaget för 125 år sedan har socialt ansvarstagande varit i fokus.

För mer information, kontakta:
Karin Asplund, 08-734 13 83
Madeleine Philip, 08-734 12 13
Lotta Albihn, 08-734 6741
Maria Ölander, Brand Manager, 08-734 12 85.

Senaste nyheter