Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Siemens kylskåp håller maten fräsch

https://www.klimatsmart.se/images/news/kyl250x304.jpg

Riktigt goda smaker sitter i fräscha råvaror. Och hemligheten stavas kyla, och då rätt kyla för rätt råvara. För att bidra till att reducera matsvinnet och öka kunskapen om matförvaring presenterar Siemens nu nya kylskåp och frysar i kombination med information som hjälper konsumenter att förvara sin mat rätt. Kylskåpen är utrustade med funktioner för smart matförvaring som håller maten färsk dubbelt så länge jämfört med konventionella kylskåp. Utöver smart matförvaring har skåpen låg energiförbrukning och stilren design. Intresset för färsk, ekologisk och närproducerad mat ökar vilket också ställer högre krav på bra förvaring av våra råvaror. Dock har gemene man dålig kunskap om vilken temperatur ett kylskåp ska ha samt hur länge mat kan förvaras. Det leder till att vi i Sverige slänger stora mängder mat. För att minska slöseriet med mat har Siemens utvecklat nya kylskåp med smarta funktioner som exempelvis hydroFresh. Funktionen hydroFresh är ett utrymme som lämpar sig för förvaring av frukt och grönt eftersom den reglerar luftfuktigheten i lådan och reducerar därmed uttorkning av känsliga frukter och grönsaker. Till exempel kan äpplen förvaras i upp till 120 dagar i hydroFresh, morötter i upp till 80 dagar och grönsallad i upp till 20 dagar. Resultatet blir att smaker, vitaminer och näringsämnen bevaras betydligt längre. – Idag slänger vi nära nog 50 procent av den mat vi köper, man har räknat ut att det motsvarar ett värde av ca 5 000 kr per hushåll och år – och många gånger helt i onödan. Med rätt livsmedel på rätt plats i rätt kyl får du din mat att hålla längre, samtidigt som du sparar både i plånboken och på miljön, säger Tilda Björkman, presskontakt på Siemens Home Appliances. En av de viktigaste egenskaperna i ett kylskåp är att flexibelt kunna anpassa utrymmet för olika behov, och att kunna styra temperaturen för bästa matförvaring. Tack vare smarta funktioner som flexShelf går det exempelvis att fälla ned ett flaskställ vid behov i kylskåpet och med den intelligenta vitaControl funktionen hålls temperaturen på en jämn nivå, tack vare både yttre och inre sensorer. Frysen har noFrost-funktion vilket innebär att den inte behöver frostas av. Frysen har dessutom både uttagbara lådor och justerbara hyllor. Båda skåpen har en modern och stilren design, långa metallhandtag och LED-belysning. Den stilrena designen gör att de är lätta att integrera i övrig köksinredning. De går att få i både vitt utförande och rostfritt stål. Kylskåpen har energieffektivitet A+++ och förbrukar 75 kWh. Frysarna är energiklass A++. För mer information, kontakta: Karin Asplund, 08-734 13 83 Madeleine Philip, 08-734 12 13 Lotta Albihn, 08-734 6741.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Siemens kylskåp håller maten fräsch

2012-03-02
Riktigt goda smaker sitter i fräscha råvaror. Och hemligheten stavas kyla, och då rätt kyla för rätt råvara. För att bidra till att reducera matsvinnet och öka kunskapen om matförvaring presenterar Siemens nu nya kylskåp och frysar i kombination med information som hjälper konsumenter att förvara sin mat rätt. Kylskåpen är utrustade med funktioner för smart matförvaring som håller maten färsk dubbelt så länge jämfört med konventionella kylskåp. Utöver smart matförvaring har skåpen låg energiförbrukning och stilren design.

Intresset för färsk, ekologisk och närproducerad mat ökar vilket också ställer högre krav på bra förvaring av våra råvaror. Dock har gemene man dålig kunskap om vilken temperatur ett kylskåp ska ha samt hur länge mat kan förvaras. Det leder till att vi i Sverige slänger stora mängder mat. För att minska slöseriet med mat har Siemens utvecklat nya kylskåp med smarta funktioner som exempelvis hydroFresh. Funktionen hydroFresh är ett utrymme som lämpar sig för förvaring av frukt och grönt eftersom den reglerar luftfuktigheten i lådan och reducerar därmed uttorkning av känsliga frukter och grönsaker. Till exempel kan äpplen förvaras i upp till 120 dagar i hydroFresh, morötter i upp till 80 dagar och grönsallad i upp till 20 dagar. Resultatet blir att smaker, vitaminer och näringsämnen bevaras betydligt längre.

– Idag slänger vi nära nog 50 procent av den mat vi köper, man har räknat ut att det motsvarar ett värde av ca 5 000 kr per hushåll och år – och många gånger helt i onödan. Med rätt livsmedel på rätt plats i rätt kyl får du din mat att hålla längre, samtidigt som du sparar både i plånboken och på miljön, säger Tilda Björkman, presskontakt på Siemens Home Appliances.

En av de viktigaste egenskaperna i ett kylskåp är att flexibelt kunna anpassa utrymmet för olika behov, och att kunna styra temperaturen för bästa matförvaring. Tack vare smarta funktioner som flexShelf går det exempelvis att fälla ned ett flaskställ vid behov i kylskåpet och med den intelligenta vitaControl funktionen hålls temperaturen på en jämn nivå, tack vare både yttre och inre sensorer. Frysen har noFrost-funktion vilket innebär att den inte behöver frostas av. Frysen har dessutom både uttagbara lådor och justerbara hyllor.

Båda skåpen har en modern och stilren design, långa metallhandtag och LED-belysning. Den stilrena designen gör att de är lätta att integrera i övrig köksinredning. De går att få i både vitt utförande och rostfritt stål. Kylskåpen har energieffektivitet A+++ och förbrukar 75 kWh. Frysarna är energiklass A++.

För mer information, kontakta:
Karin Asplund, 08-734 13 83
Madeleine Philip, 08-734 12 13
Lotta Albihn, 08-734 6741.
Källa: Siemens Home

Senaste nyheter