Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ComPodium vinner Miljöpris

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljopris250x343.jpg

– ComPodium är en förebild och en inspirationskälla. Det säger Bertil Frankkila, miljöledare på Norrbottens Läns Landsting som Torsdagen den 18 oktober delade ut Norrbottens miljöpris till ComPodium International AB. – Det är oerhört glädjande. Vi är mycket stolta och tacksamma, säger Bengt Grahn, VD för ComPodium. Priset på 50 000 kronor delas årligen ut av Norrbottens Läns Landsting i samverkan med ALMI Företagspartner Nord och går till ett företag, organisation eller privatperson som aktivt engagerar sig i miljöarbetet. ComPodium – världens första ”oresebyrå” som tillhandahåller globala tjänster för resefria möten och visuellt samarbete – får priset främst för de ekonomiska och miljömässiga vinster som finns i att kunna minska på bil- och flygresor. ComPodium tillhandahåller en rad resefria mötestjänster – bland annat video- och webbkonferenser – och hjälper därmed företag och organisationer både i Sverige och internationellt att hushålla med mänskliga och finansiella resurser. Men företaget får också priset för att ha varit en föregångare och inspiratör för distansöverbryggande teknik i Norrbotten. ComPodium fick även Sjukvårdens IT-pris 2009 bl.a. för uppdraget att leverera den nationella videoinfrastrukturen på SJUNET, den svenska hälso- och sjukvårdens eget datanät. – Vi har en mycket miljöeffektiv affärsidé som sparar tusentals ton koldioxid åt våra kunder årligen, säger Bengt Grahn. Det här miljöpriset ser vi som en uppmuntran och inspiration inför framtiden. Redan i våras, då ComPodium nominerades till Norrbottens miljöpris, såg företaget över sin egen miljöpolicy. – Nu använder vi själva videokonferenser i större utsträckning. Vi klimatkompenserar alla resor. Och våra servrar går numera på grön el. – Men de verkligt stora miljövinsterna sker när kunderna använder våra tjänster, säger Bengt Grahn.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ComPodium vinner Miljöpris

2012-10-25
– ComPodium är en förebild och en inspirationskälla. Det säger Bertil Frankkila, miljöledare på Norrbottens Läns Landsting som Torsdagen den 18 oktober delade ut Norrbottens miljöpris till ComPodium International AB.

– Det är oerhört glädjande. Vi är mycket stolta och tacksamma, säger Bengt Grahn, VD för ComPodium.

Priset på 50 000 kronor delas årligen ut av Norrbottens Läns Landsting i samverkan med ALMI Företagspartner Nord och går till ett företag, organisation eller privatperson som aktivt engagerar sig i miljöarbetet.

ComPodium – världens första ”oresebyrå” som tillhandahåller globala tjänster för resefria möten och visuellt samarbete – får priset främst för de ekonomiska och miljömässiga vinster som finns i att kunna minska på bil- och flygresor.

ComPodium tillhandahåller en rad resefria mötestjänster – bland annat video- och webbkonferenser – och hjälper därmed företag och organisationer både i Sverige och internationellt att hushålla med mänskliga och finansiella resurser.

Men företaget får också priset för att ha varit en föregångare och inspiratör för distansöverbryggande teknik i Norrbotten.

ComPodium fick även Sjukvårdens IT-pris 2009 bl.a. för uppdraget att leverera den nationella videoinfrastrukturen på SJUNET, den svenska hälso- och sjukvårdens eget datanät.

– Vi har en mycket miljöeffektiv affärsidé som sparar tusentals ton koldioxid åt våra kunder årligen, säger Bengt Grahn. Det här miljöpriset ser vi som en uppmuntran och inspiration inför framtiden.
Redan i våras, då ComPodium nominerades till Norrbottens miljöpris, såg företaget över sin egen miljöpolicy.

– Nu använder vi själva videokonferenser i större utsträckning. Vi klimatkompenserar alla resor. Och våra servrar går numera på grön el.

– Men de verkligt stora miljövinsterna sker när kunderna använder våra tjänster, säger Bengt Grahn.
Källa: ComPodium
Foto: ComPodium

Senaste nyheter