Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya TCO-certifierade projektorer

https://www.klimatsmart.se/images/news/tco200x156pb.jpg

Projektorer med kort och ultrakort projiceringsavstånd visar en stor bild på kort avstånd från bildytan, vilket ofta är användbart i t ex klassrum och i mindre konferensrum. Sören Enholm, vd TCO Development säger: -TCO Certified Projectors ger användarna möjlighet att välja projektorer med ultrakort projiceringsavstånd som har hög bildkvalitet samtidigt som de uppfyller krav på energieffektivitet, socialt ansvar i produktionen och miljöaspekter. Projektorer med ultrakort projiceringsavstånd är utvecklade för användning i t ex skolsalar och mindre konferensrum där det begränsade utrymmet ger små möjligheter att placera projektorn så användaren inte skymmer bilden eller bryter ljusstrålen. Projektorer med kort projiceringsavstånd är utrustade med en vidvinkellins, en extra välvd lins. Projektorer med ultrakort projiceringsavstånd är utrustad med en vidvinkellins och en spegel som ljuset projiceras via innan det når bildytan. Vidvinkellinsen inverkar på färgprestandan och gör att mer ljus krävs vilket ökar energiförbrukningen. TCO Certifieds energikrav säkerställer att ST och UST projektorer är mest energieffektiva i sin kategori. En annan utmaning är luminansojämnhet där TCO Certifieds krav bidrar till så optimal luminans som möjligt. Både NEC och BenQ har projektorer med ultrakort projiceringsavstånd som klarar kraven i TCO Certified Projectors: - NEC NP-U300X är första TCO Certified XGA projektor med ultrakort projiceringsavstånd - BenQ MW851UST första TCO Certified WXGA projektor med ultrakort projiceringsavstånd. Alla TCO Certified projektorer, finns i TCO Developments databas, tillgänglig från vår hemsida som då når genom att klicka här. För mer information, kontakta: Anna Pramborg, 08-782 93 46, anna.pramborg@tcodevelopment.com Annika Overödder, produktchef och sakkunnig, projektorer, 08-782 92 15, annika.overodder@tcodevelopment.com Sören Enholm, vd TCO Development, 08-782 91 03, soren.enholm@tcodevelopment.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya TCO-certifierade projektorer

2011-12-08
Projektorer med kort och ultrakort projiceringsavstånd visar en stor bild på kort avstånd från bildytan, vilket ofta är användbart i t ex klassrum och i mindre konferensrum. Sören Enholm, vd TCO Development säger: -TCO Certified Projectors ger användarna möjlighet att välja projektorer med ultrakort projiceringsavstånd som har hög bildkvalitet samtidigt som de uppfyller krav på energieffektivitet, socialt ansvar i produktionen och miljöaspekter.

Projektorer med ultrakort projiceringsavstånd är utvecklade för användning i t ex skolsalar och mindre konferensrum där det begränsade utrymmet ger små möjligheter att placera projektorn så användaren inte skymmer bilden eller bryter ljusstrålen.

Projektorer med kort projiceringsavstånd är utrustade med en vidvinkellins, en extra välvd lins. Projektorer med ultrakort projiceringsavstånd är utrustad med en vidvinkellins och en spegel som ljuset projiceras via innan det når bildytan. Vidvinkellinsen inverkar på färgprestandan och gör att mer ljus krävs vilket ökar energiförbrukningen. TCO Certifieds energikrav säkerställer att ST och UST projektorer är mest energieffektiva i sin kategori. En annan utmaning är luminansojämnhet där TCO Certifieds krav bidrar till så optimal luminans som möjligt.

Både NEC och BenQ har projektorer med ultrakort projiceringsavstånd som klarar kraven i TCO Certified Projectors:
- NEC NP-U300X är första TCO Certified XGA projektor med ultrakort projiceringsavstånd
- BenQ MW851UST första TCO Certified WXGA projektor med ultrakort projiceringsavstånd.

Alla TCO Certified projektorer, finns i TCO Developments databas, tillgänglig från vår hemsida som då når genom att klicka här.

För mer information, kontakta:
Anna Pramborg, 08-782 93 46, anna.pramborg@tcodevelopment.com
Annika Overödder, produktchef och sakkunnig, projektorer, 08-782 92 15, annika.overodder@tcodevelopment.com
Sören Enholm, vd TCO Development, 08-782 91 03, soren.enholm@tcodevelopment.com.

Senaste nyheter