Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Clas Ohlson inför pant på plastpåsar

https://www.klimatsmart.se/images/news/clas-ohlson-butik250x168.jpg

Som en del i sitt hållbarhetsarbete inleder Clas Ohlson idag ett samarbete med PantaPå. Det innebär att Clas Ohlsons kunder nu kan panta de påsar de köper i butik och som tack få en rabattkupong att använda på utvalda hållbara produkter. Från och med idag kan Clas Ohlsons kunder panta de påsar de köper i butik. Genom ett samarbete med PantaPå, världens första app för att panta förpackningar, kan Clas Ohlsons kunder nu ta med sig påsen till sin lokala återvinningsstation, scanna påsens streckkod i appen och sedan få en rabattkupong att använda i butik. Samarbetet är en del i Clas Ohlsons hållbarhetsarbete och syftar till att underlätta för kunderna att leva mer hållbart och öka återvinningsgraden av plastpåsar. – Vi gör det här för att hjälpa våra kunder till en mer hållbar livsstil och för att se till att de produkter vi säljer återvinns. Idag tar vi emot bland annat elavfall i butik, och samarbetet med PantaPå ger oss möjligheten att på ett innovativt sätt göra det enklare för våra kunder att själva återvinna på rätt vis, säger Anna Strindberg, Programchef inom hållbarhet på Clas Ohlson. I november förra året bytte Clas Ohlson material i sina påsar till 100 % återvunnen plast. Genom det nya samarbetet med PantaPå hoppas man ge påsen ytterligare ett värde som ökar chanserna till att den återvinns efter att den använts. – Vi är väldigt glada över att Clas Ohlson ansluter sig till PantaPå och hoppas att vi genom detta samarbete kan inspirera även andra detaljhandelsföretag att ge sina förpackningar ett värde, säger Suwar Mert, grundare av PantaPå.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Clas Ohlson inför pant på plastpåsar

2020-03-16
Som en del i sitt hållbarhetsarbete inleder Clas Ohlson idag ett samarbete med PantaPå. Det innebär att Clas Ohlsons kunder nu kan panta de påsar de köper i butik och som tack få en rabattkupong att använda på utvalda hållbara produkter.

Från och med idag kan Clas Ohlsons kunder panta de påsar de köper i butik. Genom ett samarbete med PantaPå, världens första app för att panta förpackningar, kan Clas Ohlsons kunder nu ta med sig påsen till sin lokala återvinningsstation, scanna påsens streckkod i appen och sedan få en rabattkupong att använda i butik. Samarbetet är en del i Clas Ohlsons hållbarhetsarbete och syftar till att underlätta för kunderna att leva mer hållbart och öka återvinningsgraden av plastpåsar.

– Vi gör det här för att hjälpa våra kunder till en mer hållbar livsstil och för att se till att de produkter vi säljer återvinns. Idag tar vi emot bland annat elavfall i butik, och samarbetet med PantaPå ger oss möjligheten att på ett innovativt sätt göra det enklare för våra kunder att själva återvinna på rätt vis, säger Anna Strindberg, Programchef inom hållbarhet på Clas Ohlson.

I november förra året bytte Clas Ohlson material i sina påsar till 100 % återvunnen plast. Genom det nya samarbetet med PantaPå hoppas man ge påsen ytterligare ett värde som ökar chanserna till att den återvinns efter att den använts.

– Vi är väldigt glada över att Clas Ohlson ansluter sig till PantaPå och hoppas att vi genom detta samarbete kan inspirera även andra detaljhandelsföretag att ge sina förpackningar ett värde, säger Suwar Mert, grundare av PantaPå.
Källa: Clas Ohlson

Senaste nyheter