Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya projektorer från NEC är TCO-märkta

https://www.klimatsmart.se/images/news/tcoprojektor250x78.jpg

NEC Display Solutions lanserar en helt ny och TCO Cerified-märkt serie projektorer. Projektorerna som ingår i M-serien erbjuder mycket bra bildkvalitet och förbättrade energisparfunktioner. De nya innovativa eco egenskaperna som 75% AV Mute funktionen och världens första Auto Eco mode ger projektorerna betydligt lägre energiförbrukning. Samtliga sju projektorer i M-serien är certifierade enligt TCO Cerfied, vilket innebär att projektorerna har testats av ett oberoende testlaboratorium för att säkerställa att de uppfyller kraven i TCO Certified märkningen för projektorer. Kraven som ingår är bildkvalitet, låga nivåer av emissioner (elektromagnetiska fält, buller), minimal användning av miljöfarliga ämnen, förberedd för återvinning och låg energiförbrukning. NEC uppfyller också kravet på att arbete aktivt för att förbättra arbetsvillkoren i produktionen. - TCO Certified är den enda oberoende och globala certifieringen av projektorer. TCO-märkningen har lång erfarenhet av att utvärdera bildkvalitet och miljöpåverkan, därför är TCO Certified ett användbart och pålitligt verktyg för inköpare som kräver IT-produkter med bra kvalitet och som samtidigt har liten miljöpåverkan. NEC Display Solutions har återigen bevisat att deras projektorer uppfyller tuffa krav på både bra bildkvalitet och låg miljöpåverkan, säger Sören Enholm, VD på TCO Development. För att underlätta val av projektorer har TCO Development utvecklat ett nytt mått: TCO Image Size, som anger den största möjliga projicerad yta med garanterad bra bildkvalitet. Projektorerna testas i två vanliga miljöer för att för att säkerställa att de uppfyller bildkvalitetskraven i TCO-märkningen. De två miljöerna är dels upplyst konferensrum (Office mode) och dels ett mörkt rum för filmvisning (Video mode).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya projektorer från NEC är TCO-märkta

2010-10-28
NEC Display Solutions lanserar en helt ny och TCO Cerified-märkt serie projektorer. Projektorerna som ingår i M-serien erbjuder mycket bra bildkvalitet och förbättrade energisparfunktioner. De nya innovativa eco egenskaperna som 75% AV Mute funktionen och världens första Auto Eco mode ger projektorerna betydligt lägre energiförbrukning.

Samtliga sju projektorer i M-serien är certifierade enligt TCO Cerfied, vilket innebär att projektorerna har testats av ett oberoende testlaboratorium för att säkerställa att de uppfyller kraven i TCO Certified märkningen för projektorer. Kraven som ingår är bildkvalitet, låga nivåer av emissioner (elektromagnetiska fält, buller), minimal användning av miljöfarliga ämnen, förberedd för återvinning och låg energiförbrukning. NEC uppfyller också kravet på att arbete aktivt för att förbättra arbetsvillkoren i produktionen.

- TCO Certified är den enda oberoende och globala certifieringen av projektorer. TCO-märkningen har lång erfarenhet av att utvärdera bildkvalitet och miljöpåverkan, därför är TCO Certified ett användbart och pålitligt verktyg för inköpare som kräver IT-produkter med bra kvalitet och som samtidigt har liten miljöpåverkan. NEC Display Solutions har återigen bevisat att deras projektorer uppfyller tuffa krav på både bra bildkvalitet och låg miljöpåverkan, säger Sören Enholm, VD på TCO Development.

För att underlätta val av projektorer har TCO Development utvecklat ett nytt mått: TCO Image Size, som anger den största möjliga projicerad yta med garanterad bra bildkvalitet. Projektorerna testas i två vanliga miljöer för att för att säkerställa att de uppfyller bildkvalitetskraven i TCO-märkningen. De två miljöerna är dels upplyst konferensrum (Office mode) och dels ett mörkt rum för filmvisning (Video mode).

Senaste nyheter