Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny TCO-märkt projektor från Samsung

https://www.klimatsmart.se/images/news/tco200x156.jpg

Samsungs nya projektor SP-M255 är TCO-märkt, vilket innebär att den uppfyller tuffa krav på både låg miljöpåverkan och bra prestanda. ​Samsung marknadsför sedan tidigare TCO-märkta bildskärmar, bärbara datorer och headsets, och nu även en projektor. Det är Samsungs nya projektor SP-M255 som uppfyller de tuffa kraven inom miljö, socialt ansvarstagande, bildkvalitet och buller som ingår i märkningen TCO Certified Projectors. Kort sagt är det en projektor som är utformad för både miljöns och användarnas bästa. För att underlätta val av projektor har TCO Development utvecklat ett nytt mått; TCO Image Size - den största möjliga projiceringsytan som garanterar en bra bildkvalitet. Projektorn har testats i vanligen förekommande situationer för att säkerställa att den uppfyller TCO-märkningens krav. Samsungs projektor SP-M255 har en TCO Image Size för office mode (upplyst konferensrum) på 96 tum (4:3) och för video mode (mörklagt rum) på 142 tum (4:3). För att bli TCO-märkt är projektorn testad av ett oberoende testlabb som säkerhetsställer att egenskaper mellan olika projektorer är jämförbara. Förutom en mängd olika bildegenskaper som ljusstyrka och färgåtergivning testas även energiförbrukning och buller. Dessutom verifieras bland annat användning av kemikalier i produkten och förpackningsmaterialet. Projektorn uppfyller även kravet på ett miljöläge (Eco Mode) i vilket den kan köras med lägre energiförbrukning vilket också innebär längre livslängd för lampan och lägre buller. "TCO Development är glada över att Samsung nu erbjuder en TCO-märkt projektor. TCO Certified underlättar för konsumenter och professionella inköpare som vill ha en projektor med bra miljöegenskaper och som samtidigt erbjuder bra bildkvalitet", säger Sören Enholm, VD på TCO Development. "Vi är självklart också glada att Samsung väljer TCO Certified för ytterligare en produktkategori. Det visar att TCO Certified är en relevant märkning för oberoende verifiering av bra miljö- och användaregenskaper för IT-produkter", tillägger Sören Enholm. "Märkningar som TCO Certified är viktiga för Samsung. De ställer krav på oss och får oss att anstränga oss hårdare för kundernas bästa. För kunderna är TCO Certified en kvalitetsstämpel som borgar för produkter med bra ergonomi med låg energiförbrukning. Att välja en TCO-märkt produkt är att göra skillnad", säger John Bünsow Lindén, Samsungs nordiska produktchef för projektorer. För mer information kontakta: Annika Overödder, Produktchef Projektorer, tel: 08-782 9215, annika.overödder@tcodevelopment.com. Det går även bra att läsa mer på TCO Developments hemsida genom att klicka här >>

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny TCO-märkt projektor från Samsung

2010-06-03
Samsungs nya projektor SP-M255 är TCO-märkt, vilket innebär att den uppfyller tuffa krav på både låg miljöpåverkan och bra prestanda.

​Samsung marknadsför sedan tidigare TCO-märkta bildskärmar, bärbara datorer och headsets, och nu även en projektor. Det är Samsungs nya projektor SP-M255 som uppfyller de tuffa kraven inom miljö, socialt ansvarstagande, bildkvalitet och buller som ingår i märkningen TCO Certified Projectors. Kort sagt är det en projektor som är utformad för både miljöns och användarnas bästa.

För att underlätta val av projektor har TCO Development utvecklat ett nytt mått; TCO Image Size - den största möjliga projiceringsytan som garanterar en bra bildkvalitet. Projektorn har testats i vanligen förekommande situationer för att säkerställa att den uppfyller TCO-märkningens krav. Samsungs projektor SP-M255 har en TCO Image Size för office mode (upplyst konferensrum) på 96 tum (4:3) och för video mode (mörklagt rum) på 142 tum (4:3).

För att bli TCO-märkt är projektorn testad av ett oberoende testlabb som säkerhetsställer att egenskaper mellan olika projektorer är jämförbara. Förutom en mängd olika bildegenskaper som ljusstyrka och färgåtergivning testas även energiförbrukning och buller. Dessutom verifieras bland annat användning av kemikalier i produkten och förpackningsmaterialet. Projektorn uppfyller även kravet på ett miljöläge (Eco Mode) i vilket den kan köras med lägre energiförbrukning vilket också innebär längre livslängd för lampan och lägre buller.

"TCO Development är glada över att Samsung nu erbjuder en TCO-märkt projektor. TCO Certified underlättar för konsumenter och professionella inköpare som vill ha en projektor med bra miljöegenskaper och som samtidigt erbjuder bra bildkvalitet", säger Sören Enholm, VD på TCO Development.

"Vi är självklart också glada att Samsung väljer TCO Certified för ytterligare en produktkategori. Det visar att TCO Certified är en relevant märkning för oberoende verifiering av bra miljö- och användaregenskaper för IT-produkter", tillägger Sören Enholm.

"Märkningar som TCO Certified är viktiga för Samsung. De ställer krav på oss och får oss att anstränga oss hårdare för kundernas bästa. För kunderna är TCO Certified en kvalitetsstämpel som borgar för produkter med bra ergonomi med låg energiförbrukning. Att välja en TCO-märkt produkt är att göra skillnad", säger John Bünsow Lindén, Samsungs nordiska produktchef för projektorer.

För mer information kontakta:
Annika Overödder, Produktchef Projektorer, tel: 08-782 9215, annika.overödder@tcodevelopment.com.

Det går även bra att läsa mer på TCO Developments hemsida genom att klicka här >>

Mer om TCO Certfied för projektorer:
www.tcodevelopment.se/pls/nvp/Document.Show

Mer om Samsung SP-M255 (pdf):
www.tcodevelopment.se/tcodevelopmentnew/Artiklar/News_projectorSamsungSPM255.pdf

<i>TCO Certified är mer än en miljömärkning för IT-produkter. TCO Certified bidrar till en hållbar utveckling genom att kombinera krav på hög prestanda, ergonomisk design och socialt ansvarstagande med marknadens tuffaste miljökrav. TCO Certified gör det enkelt att väja IT produkter som är utformade för både användarnas och miljöns bästa. TCO Development är företaget bakom TCO Certified och ägs av TCO – Tjänstemännens Centralorganisation. Läs mer på www.tcodevelopment.se samt på blog: www.greenITedge.com.</i>

Senaste nyheter