Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny återvinningsplats för småelektronik

https://www.klimatsmart.se/images/news/elkretsen250x55pa.jpg

Tisdagen den 20 september invigs en återvinningsplats för småelektronik i köpcentret Bromma Blocks. Syftet är att genom närhet öka återvinningen av produkter som fjärrkontroller, mobiltelefoner, batterier, glödlampor och elektriska leksaker. Småelektronik är en produktkategori som växer lavinartat och som vi måste bli bättre på att ta hand om när de är uttjänta. Bakom satsningen står El-Kretsen och invigningen leds av trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M). Vi svenskar som annars är världsledande på återvinning har ännu inte fått rutin på att återvinna små elprodukter, som lätt hamnar i byrålådan istället. Idag återvinns småelektronik på de Återvinningscentraler som finns över hela landet, men många privatpersoner efterfrågar möjligheten att återvinna sin småelektronik i sitt närområde. Nu lanseras för första gången i Stockholm en återvinningsplats enkom för all typ av småelektronik, på en central plats intill ett köpcentrum. Återvinningsplatsen är ett projekt som kommer att drivas i ett år, därefter skall resultatet utvärderas innan beslut tas kring en fortsättning. – Det är en naturlig utveckling att ta fram mer tillgängliga återvinningsplatser för småelektronik som ett komplement till de större Återvinningscentralerna. Antalet små elprodukter i hushållen växer i raskt takt med den snabba teknikutvecklingen och det faktum att allt fler produkter innehåller elektronik, och vi ser ett ökat behov av att enkelt kunna återvinna sin småelektronik till vardags, säger Ulrika Eliason, informations- och marknadschef på El-Kretsen, näringslivets servicebolag för insamling och återvinning av uttjänt elektronik och batterier. På plats under invigningen finns Ulrika Eliason från El-Kretsen som berättar om satsningen. Speciell gäst är trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton som kommer att inviga återvinningsplatsen. – Det ska vara enkelt att vara miljövänlig stockholmare. Just närheten är ofta avgörande och därför är det här initiativet ett stort steg i rätt riktning. Jag hoppas att alla som besöker Bromma Blocks tar tillfället i akt och utnyttjar denna återvinningsmöjlighet, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad. Dag: Tisdag den 20 september Tid: Klockan 11.00 Plats: Bromma Blocks För mer information, kontakta: Ulrika Eliason, 08-545 212 95, ulrika.eliason@el-kretsen.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny återvinningsplats för småelektronik

2011-09-19
Tisdagen den 20 september invigs en återvinningsplats för småelektronik i köpcentret Bromma Blocks. Syftet är att genom närhet öka återvinningen av produkter som fjärrkontroller, mobiltelefoner, batterier, glödlampor och elektriska leksaker. Småelektronik är en produktkategori som växer lavinartat och som vi måste bli bättre på att ta hand om när de är uttjänta. Bakom satsningen står El-Kretsen och invigningen leds av trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Vi svenskar som annars är världsledande på återvinning har ännu inte fått rutin på att återvinna små elprodukter, som lätt hamnar i byrålådan istället. Idag återvinns småelektronik på de Återvinningscentraler som finns över hela landet, men många privatpersoner efterfrågar möjligheten att återvinna sin småelektronik i sitt närområde. Nu lanseras för första gången i Stockholm en återvinningsplats enkom för all typ av småelektronik, på en central plats intill ett köpcentrum. Återvinningsplatsen är ett projekt som kommer att drivas i ett år, därefter skall resultatet utvärderas innan beslut tas kring en fortsättning.

– Det är en naturlig utveckling att ta fram mer tillgängliga återvinningsplatser för småelektronik som ett komplement till de större Återvinningscentralerna. Antalet små elprodukter i hushållen växer i raskt takt med den snabba teknikutvecklingen och det faktum att allt fler produkter innehåller elektronik, och vi ser ett ökat behov av att enkelt kunna återvinna sin småelektronik till vardags, säger Ulrika Eliason, informations- och marknadschef på El-Kretsen, näringslivets servicebolag för insamling och återvinning av uttjänt elektronik och batterier.

På plats under invigningen finns Ulrika Eliason från El-Kretsen som berättar om satsningen. Speciell gäst är trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton som kommer att inviga återvinningsplatsen.

– Det ska vara enkelt att vara miljövänlig stockholmare. Just närheten är ofta avgörande och därför är det här initiativet ett stort steg i rätt riktning. Jag hoppas att alla som besöker Bromma Blocks tar tillfället i akt och utnyttjar denna återvinningsmöjlighet, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Dag: Tisdag den 20 september
Tid: Klockan 11.00
Plats: Bromma Blocks

För mer information, kontakta:
Ulrika Eliason, 08-545 212 95, ulrika.eliason@el-kretsen.se.
Källa: El-Kretsen

Senaste nyheter