Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Euroscreens gröna initiativ belönat

https://www.klimatsmart.se/images/news/euroscreen250x250.jpg

Euroscreen® Diplomat Xpert har blivit utsedd till “Best Projector Screen 2012” av läsarna till den brittiska branschtidningen SoundVisionInstall (SVI). Det har pratats om miljöklassade audio visuella (AV) produkter inom branschen ett tag och Euroscreens gröna produktinitiativ har nu blivit belönat. – Detta är ett mycket efterlängtat erkännande eftersom fokus inte bara är att erbjuda förstaklassiga AV-produkter utan också göra detta på ett så miljömedvetet sätt som möjligt, säger Tomas Andersson, säljansvarig för Euroscreen®. Tomas berättar vidare att Euroscreen® introducerade modellen Diplomat i kombination med nya dukmaterialet Xpert i slutet av 2011 och responsen har varit enastående positiv. – Sverige ligger långt fram när det gäller att ställa höga krav på ”gröna” produkter och vi är självklart glada att vi nu kan erbjuda ett miljömedvetet alternativ, inte minst att fightas med i offentliga upphandlingar. Att utsätta lärare och elever för eventuella problem på grund av utsöndring av kemikalier är något vi ser som ett bekymmer och jobbat hårt med just detta material för denna typ av miljöer. Xpert är ett nytt dukmaterial som både är 100 % PVC-fritt och tillverkat utan miljöfarliga substanser. Det miljövänliga dukmaterialet håller hög kvalité och har dessutom högsta internationella flamsäkerhetsklassningen (B1). Xpert består av ett polyestermaterial som har ett tvåsidigt polymerlager med en mattvit framsida med vävstruktur som har ett specialutvecklat mönster för att sprida projicerat ljus över hela dukytan för optimal bildupplevelse för åskådarna. Mönstret ger en förträfflig diffusion i projiceringsbilden vilket presterar en bildupplösningen till och med över full-HD eller ”1080-compliant” som idag är en bra standard att nå upp till. Materialet har dessutom en helvit baksida med totalblockerade egenskaper som skärmar av inkommande ljus bakifrån.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Euroscreens gröna initiativ belönat

2012-05-03
Euroscreen® Diplomat Xpert har blivit utsedd till “Best Projector Screen 2012” av läsarna till den brittiska branschtidningen SoundVisionInstall (SVI). Det har pratats om miljöklassade audio visuella (AV) produkter inom branschen ett tag och Euroscreens gröna produktinitiativ har nu blivit belönat.

– Detta är ett mycket efterlängtat erkännande eftersom fokus inte bara är att erbjuda förstaklassiga AV-produkter utan också göra detta på ett så miljömedvetet sätt som möjligt, säger Tomas Andersson, säljansvarig för Euroscreen®. Tomas berättar vidare att Euroscreen® introducerade modellen Diplomat i kombination med nya dukmaterialet Xpert i slutet av 2011 och responsen har varit enastående positiv.
– Sverige ligger långt fram när det gäller att ställa höga krav på ”gröna” produkter och vi är självklart glada att vi nu kan erbjuda ett miljömedvetet alternativ, inte minst att fightas med i offentliga upphandlingar. Att utsätta lärare och elever för eventuella problem på grund av utsöndring av kemikalier är något vi ser som ett bekymmer och jobbat hårt med just detta material för denna typ av miljöer.

Xpert är ett nytt dukmaterial som både är 100 % PVC-fritt och tillverkat utan miljöfarliga substanser. Det miljövänliga dukmaterialet håller hög kvalité och har dessutom högsta internationella flamsäkerhetsklassningen (B1). Xpert består av ett polyestermaterial som har ett tvåsidigt polymerlager med en mattvit framsida med vävstruktur som har ett specialutvecklat mönster för att sprida projicerat ljus över hela dukytan för optimal bildupplevelse för åskådarna. Mönstret ger en förträfflig diffusion i projiceringsbilden vilket presterar en bildupplösningen till och med över full-HD eller ”1080-compliant” som idag är en bra standard att nå upp till. Materialet har dessutom en helvit baksida med totalblockerade egenskaper som skärmar av inkommande ljus bakifrån.
Källa: Euroscreen

Senaste nyheter