Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges regering bör leda klimatkampen

https://www.klimatsmart.se/images/news/trygghansa171x33c.gif

30 procent av svenska folket förväntar sig att den svenska regeringen tillsammans med andra länders regeringar driver kampen mot klimatförändringar. Det visar en undersökning genomförd av försäkringsbolaget Trygg-Hansa. På frågan vem man tror kan bidra mest i kampen mot klimatförändringarna svarade 27 procent att företag, såväl svenska som internationella, kan bidra mest och 25 procent av de tillfrågade tycker att den enskilde samhällsmedborgaren har mest att bidra med. – Som försäkringsgivare har vi en viktig roll att spela när det gäller klimatfrågan genom att bidra med kompetens inom riskbedömning och skadeförebyggande arbete, säger Malou Sjörin på Trygg-Hansa. Dessutom kan vi med vår expertis inom vindkraft möjliggöra utvecklingen av en hållbar energiförsörjning i framtiden. Vi har även inlett ett globalt samarbete med Världsnaturfonden WWF, för att ytterligare öka vår kunskap på området. Bland annat arbetar vi med gemensamma forskningsprojekt på Arktis och i Östersjön, samt med utvecklingen av miljövänliga försäkringsprodukter. Samtidigt som var tredje respondent anser att det är världens regeringars ansvar att driva kampen mot klimatförändringar, menar 18 procent att det är den enskilde samhällsmedborgarens uppgift. 12 procent ville se en grupp inflytelserika politiker från hela världen gå i bräschen för arbetet mot klimatförändringarna. – Det är tydliga besked från svenska folket att det åligger världens regeringar att agera med kraft i klimatfrågan. Därför finns det också höga förväntningar på konstruktiva resultat från klimatförhandlingarna i Mexiko i december, säger Barbara Evaeus, klimatkommunikatör på WWF. Om undersökningen: Trygg-Hansa har under april 2010 låtit intervjua 1020 personer i Sverige med hjälp av marknadsundersökningsföretaget YouGov. För ytterligare information vänligen kontakta: Anna Snell, 070-168 26 11, anna.snell@trygghansa.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges regering bör leda klimatkampen

2010-11-04
30 procent av svenska folket förväntar sig att den svenska regeringen tillsammans med andra länders regeringar driver kampen mot klimatförändringar. Det visar en undersökning genomförd av försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

På frågan vem man tror kan bidra mest i kampen mot klimatförändringarna svarade 27 procent att företag, såväl svenska som internationella, kan bidra mest och 25 procent av de tillfrågade tycker att den enskilde samhällsmedborgaren har mest att bidra med.

– Som försäkringsgivare har vi en viktig roll att spela när det gäller klimatfrågan genom att bidra med kompetens inom riskbedömning och skadeförebyggande arbete, säger Malou Sjörin på Trygg-Hansa. Dessutom kan vi med vår expertis inom vindkraft möjliggöra utvecklingen av en hållbar energiförsörjning i framtiden.

Vi har även inlett ett globalt samarbete med Världsnaturfonden WWF, för att ytterligare öka vår kunskap på området. Bland annat arbetar vi med gemensamma forskningsprojekt på Arktis och i Östersjön, samt med utvecklingen av miljövänliga försäkringsprodukter.

Samtidigt som var tredje respondent anser att det är världens regeringars ansvar att driva kampen mot klimatförändringar, menar 18 procent att det är den enskilde samhällsmedborgarens uppgift. 12 procent ville se en grupp inflytelserika politiker från hela världen gå i bräschen för arbetet mot klimatförändringarna.

– Det är tydliga besked från svenska folket att det åligger världens regeringar att agera med kraft i klimatfrågan. Därför finns det också höga förväntningar på konstruktiva resultat från klimatförhandlingarna i Mexiko i december, säger Barbara Evaeus, klimatkommunikatör på WWF.

Om undersökningen:
Trygg-Hansa har under april 2010 låtit intervjua 1020 personer i Sverige med hjälp av marknadsundersökningsföretaget YouGov.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Snell, 070-168 26 11, anna.snell@trygghansa.se
Källor: Trygg-Hansa, WWF

Senaste nyheter