Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt välisolerat fönster för passivhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/kronfonster250x28.png

Kronfönster lanserar ett helt nytt system för energifönster för Passivhus eller Passivhaus som man också säger. Gränsen för att kvala in som fönster för Passivhus är 0,8 för hela fönsterkonstruktionen. Med det system som Kronfönster har idag som heter just "Passivhaus" så ligger U-värdet på glaset på 0,5 och U-värdet på hela fönstret ligger på 0,8. Det unika med "Energi", vårt nya fönstersystem är att det saknar stål i mitten, vilket vi har på alla våra andra pvc fönster. Det är därför vi når så låga U-värden, säger Carl Svensson, affärsutvecklingsansvarig på Kronfönster. Stål är ett kallt material som kyler och utan stålet så kan vi vi nå U-0,6 på hela fönsterkonstruktion, vilket är Svenskt rekord för energifönster, vad jag vet, säger Svensson. "Energi" kan fås med en mängd olika glas, men vi kommer att lansera det som standard med 3 glas argon 0,6. Detta innebär för kunden att vi kommer att kunna erbjuda ett riktigt bra energifönster, till riktigt bra pris. Prislistan är inte klar ännu, den blir färdig först vid säljstart som är i ferbruari-mars 2011 Vi tror att vi kommer att nå ett pris som är cirka 20-25 % lägre än vårt nuvarande "Passivhus", med samma isolervärde. Säger Carl Svensson. Behovet av riktigt energieffektiva lösningar till bra priser är enormt och företaget bedömmer att man kommer att fylla produktionen för hela 2011 under de 4 första månaderna. Det är ett djärvt mål, men vi har redan kunder och andra indikationer tyder på att vi lyckas med detta, säger Svensson i uttalandet.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt välisolerat fönster för passivhus

2011-01-18
Kronfönster lanserar ett helt nytt system för energifönster för Passivhus eller Passivhaus som man också säger. Gränsen för att kvala in som fönster för Passivhus är 0,8 för hela fönsterkonstruktionen. Med det system som Kronfönster har idag som heter just "Passivhaus" så ligger U-värdet på glaset på 0,5 och U-värdet på hela fönstret ligger på 0,8.

Det unika med "Energi", vårt nya fönstersystem är att det saknar stål i mitten, vilket vi har på alla våra andra pvc fönster. Det är därför vi når så låga U-värden, säger Carl Svensson, affärsutvecklingsansvarig på Kronfönster. Stål är ett kallt material som kyler och utan stålet så kan vi vi nå U-0,6 på hela fönsterkonstruktion, vilket är Svenskt rekord för energifönster, vad jag vet, säger Svensson.

"Energi" kan fås med en mängd olika glas, men vi kommer att lansera det som standard med 3 glas argon 0,6. Detta innebär för kunden att vi kommer att kunna erbjuda ett riktigt bra energifönster, till riktigt bra pris. Prislistan är inte klar ännu, den blir färdig först vid säljstart som är i ferbruari-mars 2011 Vi tror att vi kommer att nå ett pris som är cirka 20-25 % lägre än vårt nuvarande "Passivhus", med samma isolervärde. Säger Carl Svensson.

Behovet av riktigt energieffektiva lösningar till bra priser är enormt och företaget bedömmer att man kommer att fylla produktionen för hela 2011 under de 4 första månaderna.

Det är ett djärvt mål, men vi har redan kunder och andra indikationer tyder på att vi lyckas med detta, säger Svensson i uttalandet.
Källa: Kronfönster

Senaste nyheter