Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt fönstersystem för passivhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/passivhusfonster250x136.jpg

Kronfönster blir med sitt nya fönstersystem "Energi" först i Sverige (Världen ?) att tillverka ett fönster med 4 glas. Kronfönster lanserar ett helt nytt system för energifönster för Passivhus eller Passivhaus som man också säger. Gränsen för att kvala in som fönster för Passivhus är 0,8 för hela fönsterkonstruktionen. Med det system som Kronfönster har idag som heter just "Passivhaus" så ligger U-värdet på glaset på 0,5 och U-värdet på hela fönstret ligger på 0,8. Det nya fönstersystemet "Energi" , från Kronfönster är ett underhållsfritt Pvc fönster. Pvc fönster Energi, har dessutom inget stål i mitten på karmen, vilket alla andra pvc fönster har. Stål är ett kallt material som kyler och utan stålet så kan vi nå U-0,6 på hela fönsterkonstruktion, vilket är Svenskt rekord för energifönster, vad jag vet, säger Svensson. "Energi" kan fås med flera olika glas, instegsmodellen blir med 3 glas U-0,5. Som tillval finns 4 glas, med U-0,3. Behovet av riktigt energieffektiva lösningar till bra priser är stort och företaget bedömmer att man kommer att sälja mycket bra av det nya systemet. "Vi vill behålla vår marknadsledande ställning som leverantör av energieffektiva fönster, denna produktlansering visar att vi menar allvar": Säger Carl Svensson på Kronfönster. -Finns det verkligen ett behov av ett fönster med så låga isolervärden ? "Kronfönster Energi, kommer att ha ett positivt isolervärde, dvs det släpper in mer värme och energi än vad det ger ifrån sig under ett år. Fönstret är i princip lika bra isolerat som väggen den sitter i. Trenden på marknaden är sådan att vi efterfrågar mer och mer energibesparing, miljö och klimatdebatten gör också att Kronfönster Energi, ligger rätt i tiden: Säger Svensson. -Hur blir priset på "Energi" ? Kronfönsters affärside är "Energifönster - snabbare, bättre, billigare. Vi kommer alltid att lansera produkter som är ledande vad gäller pris och kvalitet, Detta fönster utgör inget undantag. Men det är klart att det är dyrare än fönster med sämre isolervärde: Säger Svensson -Vad är fördelen med 4 glas ? Överlägsen isolering och att det i princip tränger undan allt inkommande ljud. 3 glas fönster kom i slutet på 70 talet. Nu tar Kronfönster nästa steg, 40 år senare med att lansera 4 glas. Det är klart att det är intressant att vara den första aktören på marknaden som erbjuder detta säger Carl Svensson, på Kronfönster. -Vilka volymer räknar ni med för Kronfönster "Energi" ? Det är ju ett helt nytt system, men vi är först och marknadsledande med så lågt u-värde, det finns det ingen annan fönstertillverkare som har. Det är alltid svårt att estimera volymer, men om 1 år tror vi att detta system utgör ungefär 20 % av vår tillverkning av Pvc fönster: Säger Svensson Kronfönster "Energi" beräknas säljstarta i September 2011 För mer information, kontakta: Carl-Gustaf Svensson, styrelseordförande, carl@kronfonster.se, 0470-79 50 52.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt fönstersystem för passivhus

2011-07-20
Kronfönster blir med sitt nya fönstersystem "Energi" först i Sverige (Världen ?) att tillverka ett fönster med 4 glas.

Kronfönster lanserar ett helt nytt system för energifönster för Passivhus eller Passivhaus som man också säger. Gränsen för att kvala in som fönster för Passivhus är 0,8 för hela fönsterkonstruktionen. Med det system som Kronfönster har idag som heter just "Passivhaus" så ligger U-värdet på glaset på 0,5 och U-värdet på hela fönstret ligger på 0,8.

Det nya fönstersystemet "Energi" , från Kronfönster är ett underhållsfritt Pvc fönster.

Pvc fönster Energi, har dessutom inget stål i mitten på karmen, vilket alla andra pvc fönster har. Stål är ett kallt material som kyler och utan stålet så kan vi nå U-0,6 på hela fönsterkonstruktion, vilket är Svenskt rekord för energifönster, vad jag vet, säger Svensson.

"Energi" kan fås med flera olika glas, instegsmodellen blir med 3 glas U-0,5. Som tillval finns 4 glas, med U-0,3.

Behovet av riktigt energieffektiva lösningar till bra priser är stort och företaget bedömmer att man kommer att sälja mycket bra av det nya systemet.

"Vi vill behålla vår marknadsledande ställning som leverantör av energieffektiva fönster, denna produktlansering visar att vi menar allvar": Säger Carl Svensson på Kronfönster.

-Finns det verkligen ett behov av ett fönster med så låga isolervärden ?

"Kronfönster Energi, kommer att ha ett positivt isolervärde, dvs det släpper in mer värme och energi än vad det ger ifrån sig under ett år. Fönstret är i princip lika bra isolerat som väggen den sitter i. Trenden på marknaden är sådan att vi efterfrågar mer och mer energibesparing, miljö och klimatdebatten gör också att Kronfönster Energi, ligger rätt i tiden: Säger Svensson.

-Hur blir priset på "Energi" ?

Kronfönsters affärside är "Energifönster - snabbare, bättre, billigare. Vi kommer alltid att lansera produkter som är ledande vad gäller pris och kvalitet, Detta fönster utgör inget undantag. Men det är klart att det är dyrare än fönster med sämre isolervärde: Säger Svensson

-Vad är fördelen med 4 glas ?

Överlägsen isolering och att det i princip tränger undan allt inkommande ljud. 3 glas fönster kom i slutet på 70 talet. Nu tar Kronfönster nästa steg, 40 år senare med att lansera 4 glas. Det är klart att det är intressant att vara den första aktören på marknaden som erbjuder detta säger Carl Svensson, på Kronfönster.

-Vilka volymer räknar ni med för Kronfönster "Energi" ?

Det är ju ett helt nytt system, men vi är först och marknadsledande med så lågt u-värde, det finns det ingen annan fönstertillverkare som har. Det är alltid svårt att estimera volymer, men om 1 år tror vi att detta system utgör ungefär 20 % av vår tillverkning av Pvc fönster: Säger Svensson

Kronfönster "Energi" beräknas säljstarta i September 2011

För mer information, kontakta:
Carl-Gustaf Svensson, styrelseordförande, carl@kronfonster.se, 0470-79 50 52.
Källa: Kronfönster

Senaste nyheter