Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets första surdegsbröd bakat i solkök

https://www.klimatsmart.se/images/news/solkoksbloggen-surdegsbrod250x193.jpg

Vem älskar inte doften och smaken av nybakt bröd? Surdegsbröd kan bakas på vanligt vete eller glutenfritt mjöl. Dessutom gör det sig förvånansvärt bra i solkök. Vem älskar inte doften och smaken av nybakt bröd? Surdegsbröd kan bakas på vanligt vete eller glutenfritt mjöl. Med en bra solugn är det dessutom fullt möjligt att baka ett gott bröd utan vare sig ström eller bränsle. Det enda man behöver är bra råvaror och lite tålamod. Inför brödbaket i videon gjorde jag degen efter ögonmått. Jag blandade surdegsstart, mjöl och vatten till en sammanhängande, men kladdig konsistens och lät den jäsa i 24 timmar. Sedan var det bara att ta fram bakbordet! Det finns många sätt att skaffa sig en surdegskultur - Köp en färsk eller torkad surdegskultur på hälsokosten eller din närmsta livsmedelsbutik - Be om lite startkultur från en vän eller kulturdelningsgrupp på Facebook - Blanda kefir (både mjölkbaserad kefir och vattenkefir går bra) med mjöl och vänta 12-24 timmar - Gör en startkultur från grunden Det finns redan flera brödrecept på bloggen och jag hoppas kunna dela ännu fler framöver!

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter