Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elpriset och passivhus i vinter

https://www.klimatsmart.se/images/news/passivhusgranback250x38pb.png

Ikväll föll första snön här i stockholmsområdet. Vintern är äntligen här. Tyvärr så är det så att elpriset också ökar på vintern och precis som i ett traditionellt byggt hus så innebär detta att även i ett passivhus så ökar energikostnaderna, dock med en stor skillnad. Det blir inte en lika stor ökning. Ett passivhus är precis som hus byggt enligt BBR (Boverkets byggregler) i behov av tillskottsvärme de kallaste dagarna på året. Efter att tidigare vintrar provat att ”värma” huset med en dekorationsspis har vi nu tagit beslutet att investera i en riktig braskamin. ”Detta innebär för oss att vi nu kanminimera användandet av den elpatronsom finns i vår värmepump vilket bör minska vår elanvändning ytterligare och dessutom få ett perfekt inomhusklimat även på vintern utan att för den skull göra avkall på komforten”, säger Andreas Granbäck boende i Stockholms första passivhus. Adventstormen som nyligen drog in över Sverige gjorde många tusentals villor strömlösa. Passivhus Granbäck klarade sig denna gång. I och med att vi installerar en Contura 880 så behöver inte vi oroa oss för eventuella framtida strömavbrott. Dessutom så närmar sig nu julen med stormsteg och på julafton så kommer hela familjen Granbäck sitta och dricka glögg med brasans sprakande ljud och få en sinnesfrid när vi betraktar den levande lågan. Passivhus Granbäck valde en Svanen-märkt braskamin, Contura 880. En designad braskamin som inte kompromissar med sitt utseende. Effekten är 3-6 kW och den har en verkningsgrad 82%.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elpriset och passivhus i vinter

2011-12-05
Ikväll föll första snön här i stockholmsområdet. Vintern är äntligen här. Tyvärr så är det så att elpriset också ökar på vintern och precis som i ett traditionellt byggt hus så innebär detta att även i ett passivhus så ökar energikostnaderna, dock med en stor skillnad. Det blir inte en lika stor ökning. Ett passivhus är precis som hus byggt enligt BBR (Boverkets byggregler) i behov av tillskottsvärme de kallaste dagarna på året. Efter att tidigare vintrar provat att ”värma” huset med en dekorationsspis har vi nu tagit beslutet att investera i en riktig braskamin.

”Detta innebär för oss att vi nu kanminimera användandet av den elpatronsom finns i vår värmepump vilket bör minska vår elanvändning ytterligare och dessutom få ett perfekt inomhusklimat även på vintern utan att för den skull göra avkall på komforten”, säger Andreas Granbäck boende i Stockholms första passivhus.

Adventstormen som nyligen drog in över Sverige gjorde många tusentals villor strömlösa. Passivhus Granbäck klarade sig denna gång. I och med att vi installerar en Contura 880 så behöver inte vi oroa oss för eventuella framtida strömavbrott. Dessutom så närmar sig nu julen med stormsteg och på julafton så kommer hela familjen Granbäck sitta och dricka glögg med brasans sprakande ljud och få en sinnesfrid när vi betraktar den levande lågan.

Passivhus Granbäck valde en Svanen-märkt braskamin, Contura 880. En designad braskamin som inte kompromissar med sitt utseende. Effekten är 3-6 kW och den har en verkningsgrad 82%.

För mer information om Contura och deras sortiment besök deras webbsida: www.contura.se

Senaste nyheter