Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Philips Wake-up Light för morgontrötta

https://www.klimatsmart.se/images/news/wakeuplightulrikasjoofrantzen250x166.jpg

Solen lyser med sin frånvaro och vintern och mörkret står för dörren. Men för vissa är det värre än för andra, exempelvis om du bor där solen inte går upp alls på flera månader. Ulrika Sjöö Frantzen är från Göteborg, men sedan drygt 1,5 år bosatt i Longyearbyen på Svalbard. – Bor du här klagar du inte på vädret, och inte på mörkret, säger Ulrika Sjöö Frantzen. Men visst är det en utmaning att komma upp ur sängen när det är mörkt dygnet runt. Ulrika är en av drygt 200 personer som under ett par månader ska testa Philips Wake-up Light. Syftet är att ta reda på om en gryningssimulator gör uppvaknandet enklare i den mest extrema av miljöer – totalt mörker i flera månader. – Bor man här kan man inte ha anlag för vinterdepression, men samtidigt är det väldigt skönt när solen kommer tillbaka i slutet av februari. Och mörkret är jobbigt på morgnarna, så jag hoppas verkligen att Wake-up Light fungerar för mig, säger Ulrika Sjöö Frantzen. – Vi vet att det är naturligare och bekvämare att vakna till ljus än till ljud, berättar Max Hellström, PR Manager Philips Consumer Lifestyle. Men vi har aldrig testat Wake-up Light på så här många personer samtidigt, i deras egna hem, under så här extrema förhållanden och under så här lång tid. Detta är verkligen tuffast möjliga test för vår Wake-up Light. De allra flesta tycker både att det är enklare att gå upp på sommaren och att de har mer energi i kroppen. Wake-up Light imiterar den effekt som uppkommer under sommaren genom att lysa upp ditt sovrum en halvtimme före det att du ska vakna. Ljuset blir gradvis starkare och sätter då igång kroppens fysiska uppvakningsprocess. Ljuset sänder en signal till hjärnan som börjar producera energihormonet Cortisol. Vid angiven tidpunkt spelas ett självvalt ljud upp som på ett behagligt sätt väcker dig till en ny dag.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Christoffer Orre

Dela på Facebook

Philips Wake-up Light för morgontrötta

2010-11-04
Ulrika Sjöö-Frantzen och Wake-up light
Solen lyser med sin frånvaro och vintern och mörkret står för dörren. Men för vissa är det värre än för andra, exempelvis om du bor där solen inte går upp alls på flera månader. Ulrika Sjöö Frantzen är från Göteborg, men sedan drygt 1,5 år bosatt i Longyearbyen på Svalbard.

– Bor du här klagar du inte på vädret, och inte på mörkret, säger Ulrika Sjöö Frantzen. Men visst är det en utmaning att komma upp ur sängen när det är mörkt dygnet runt.

Ulrika är en av drygt 200 personer som under ett par månader ska testa Philips Wake-up Light. Syftet är att ta reda på om en gryningssimulator gör uppvaknandet enklare i den mest extrema av miljöer – totalt mörker i flera månader.

– Bor man här kan man inte ha anlag för vinterdepression, men samtidigt är det väldigt skönt när solen kommer tillbaka i slutet av februari. Och mörkret är jobbigt på morgnarna, så jag hoppas verkligen att Wake-up Light fungerar för mig, säger Ulrika Sjöö Frantzen.

– Vi vet att det är naturligare och bekvämare att vakna till ljus än till ljud, berättar Max Hellström, PR Manager Philips Consumer Lifestyle. Men vi har aldrig testat Wake-up Light på så här många personer samtidigt, i deras egna hem, under så här extrema förhållanden och under så här lång tid. Detta är verkligen tuffast möjliga test för vår Wake-up Light.

De allra flesta tycker både att det är enklare att gå upp på sommaren och att de har mer energi i kroppen. Wake-up Light imiterar den effekt som uppkommer under sommaren genom att lysa upp ditt sovrum en halvtimme före det att du ska vakna. Ljuset blir gradvis starkare och sätter då igång kroppens fysiska uppvakningsprocess. Ljuset sänder en signal till hjärnan som börjar producera energihormonet Cortisol. Vid angiven tidpunkt spelas ett självvalt ljud upp som på ett behagligt sätt väcker dig till en ny dag.
Källa: Philips
Foto: Philips

Senaste nyheter