Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Inred energismart med mobil-appen Lampguiden

https://www.klimatsmart.se/images/news/energimyndigheten-lamp-app220x163.jpg

Energimyndighetens app Lampguiden har uppdaterats med nya funktioner och en ny design så att det blir lättare att välja rätt ljus i ditt hem. I appen får konsumenter tips på hur de kan inreda med belysning när de vill ha det både snyggt, energismart och ekonomiskt. – Med rätt lampor på rätt plats får man bra och effektiv belysning som ökar välbefinnandet, samtidigt som man gör skillnad för miljön och sparar pengar, säger Peter Bennich som är belysningsexpert på Energimyndigheten. I den uppdaterade Lampguiden kan man flytta sig mellan olika rumstyper för att få tips på hur man kan inreda sitt kök eller badrum med ljus. I appen kan är det enkelt att tända och släcka de olika rummens lampor och man kan få inredningstips med belysning. Appen gör det enklare att välja rätt bland de många olika energieffektiva lampor som finns på marknaden idag. Lampguiden kan även hjälpa till att reda ut nya knepiga begrepp som skillnaden mellan lumen och kelvin, och var man kan återvinna lamporna i din kommun. Tanken är att Lampguiden ska underlätta valet av energieffektiva lampor, men att den även ska inspirera till att inreda med ljus. – Konsumenten kan ladda ner och ha med sig Lampguiden när de står i butiken. Lampguiden är ett bra verktyg för att få en uppfattning om vilka alternativ till glöd- och halogenlampor som finns att köpa, säger Helena Ahlkvist Johansson på Energimyndigheten. Lampguiden är gratis och finns både i App Store och i Google Play. Den har hittills laddats ner till 39 000 mobiler och Energimyndigheten hoppas att fler kommer att upptäcka nyttan med appen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Christoffer Orre

Dela på Facebook

Inred energismart med mobil-appen Lampguiden

2015-04-15
Energimyndighetens app Lampguiden har uppdaterats med nya funktioner och en ny design så att det blir lättare att välja rätt ljus i ditt hem. I appen får konsumenter tips på hur de kan inreda med belysning när de vill ha det både snyggt, energismart och ekonomiskt.

– Med rätt lampor på rätt plats får man bra och effektiv belysning som ökar välbefinnandet, samtidigt som man gör skillnad för miljön och sparar pengar, säger Peter Bennich som är belysningsexpert på Energimyndigheten.

I den uppdaterade Lampguiden kan man flytta sig mellan olika rumstyper för att få tips på hur man kan inreda sitt kök eller badrum med ljus. I appen kan är det enkelt att tända och släcka de olika rummens lampor och man kan få inredningstips med belysning.

Appen gör det enklare att välja rätt bland de många olika energieffektiva lampor som finns på marknaden idag. Lampguiden kan även hjälpa till att reda ut nya knepiga begrepp som skillnaden mellan lumen och kelvin, och var man kan återvinna lamporna i din kommun.

Tanken är att Lampguiden ska underlätta valet av energieffektiva lampor, men att den även ska inspirera till att inreda med ljus.

– Konsumenten kan ladda ner och ha med sig Lampguiden när de står i butiken. Lampguiden är ett bra verktyg för att få en uppfattning om vilka alternativ till glöd- och halogenlampor som finns att köpa, säger Helena Ahlkvist Johansson på Energimyndigheten.

Lampguiden är gratis och finns både i App Store och i Google Play. Den har hittills laddats ner till 39 000 mobiler och Energimyndigheten hoppas att fler kommer att upptäcka nyttan med appen.

Senaste nyheter