Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Roslagens Sparbank FN:s klimatförebild

https://www.klimatsmart.se/images/news/roslagenssparbank215x45.jpg

FN uppmärksammar 21 svenska klimatneutrala företags framgångsrika arbete i dagarna. Roslagens Sparbank tillhör den gruppen med föredömliga företagsledare enligt Claude Fussler, Programme Director för FN:s klimatinitiativ Caring for Climate. Claude Fussler, program direktör för FN:s Caring for Climate var på plats i Stockholm för att lyfta fram 21 företags framgångsrika klimatarbete lett av hållbarhetsföretaget Respect. Mötet hölls på det nyligen klimatneutrala hotellet Elite Stockholm Plaza. Roslagens Sparbank är sedan 2008 ett ”klimatneutralt företag”. Det innebär att vi arbetar aktivt med att minska vår klimatpåverkan. Alla klimatneutrala företag måste arbeta systematiskt och använda olika verktyg för att konkret och kostnadseffektivt beräkna och minska sina utsläpp. I kraven ingår också att: - beräkna sin klimatpåverkan enligt internationell standard (Greenhouse Gas protocol). - genomföra effektiva åtgärder. - rapportera och granskas. - kompensera för återstående utsläpp i klimatprojekt (s.k. Clean Development Mechanism). - kommunicera sitt arbete och sprider goda exempel. De företag som blivit utvalda att lyftas fram av FN skriver nu under FN:s klimatinitiativ Caring for Climates principer. Deras klimatarbeten kommer att agera som förebilder för de andra företagen som har signerat. Claude Fussler, Programme Director Caring for Climate var på besök i Sverige och sade då: – Vi välkomnar dessa föredömliga ledare för svenska företag som åstadkommit ett utomordentligt klimatarbete genom ett utvecklat handlingsprogram där de först mäter och därefter reducerar sin klimatpåverkan och sedan årligen förbättrar resultaten. Roslagens Sparbanks vision är "ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt" och dit kan vi bara nå om vi bevarar vår miljö. Både vår unika miljö lokalt i Roslagen och på jorden som helhet. I vår bank hör kopplingen till en långsiktig och hållbar miljö till de grundläggande värderingarna. Därför är Roslagens Sparbank miljöcertifierad och därför blev vi i januari 2008 Sveriges första klimatneutrala bank, och det är det som FN nu uppmärksammar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Roslagens Sparbank FN:s klimatförebild

2010-05-06
FN uppmärksammar 21 svenska klimatneutrala företags framgångsrika arbete i dagarna. Roslagens Sparbank tillhör den gruppen med föredömliga företagsledare enligt Claude Fussler, Programme Director för FN:s klimatinitiativ Caring for Climate. Claude Fussler, program direktör för FN:s Caring for Climate var på plats i Stockholm för att lyfta fram 21 företags framgångsrika klimatarbete lett av hållbarhetsföretaget Respect. Mötet hölls på det nyligen klimatneutrala hotellet Elite Stockholm Plaza.

Roslagens Sparbank är sedan 2008 ett ”klimatneutralt företag”. Det innebär att vi arbetar aktivt med att minska vår klimatpåverkan. Alla klimatneutrala företag måste arbeta systematiskt och använda olika verktyg för att konkret och kostnadseffektivt beräkna och minska sina utsläpp. I kraven ingår också att:
- beräkna sin klimatpåverkan enligt internationell standard (Greenhouse Gas protocol).
- genomföra effektiva åtgärder.
- rapportera och granskas.
- kompensera för återstående utsläpp i klimatprojekt (s.k. Clean Development Mechanism).
- kommunicera sitt arbete och sprider goda exempel.

De företag som blivit utvalda att lyftas fram av FN skriver nu under FN:s klimatinitiativ Caring for Climates principer. Deras klimatarbeten kommer att agera som förebilder för de andra företagen som har signerat.

Claude Fussler, Programme Director Caring for Climate var på besök i Sverige och sade då:
– Vi välkomnar dessa föredömliga ledare för svenska företag som åstadkommit ett utomordentligt klimatarbete genom ett utvecklat handlingsprogram där de först mäter och därefter reducerar sin klimatpåverkan och sedan årligen förbättrar resultaten.

Roslagens Sparbanks vision är "ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt" och dit kan vi bara nå om vi bevarar vår miljö. Både vår unika miljö lokalt i Roslagen och på jorden som helhet. I vår bank hör kopplingen till en långsiktig och hållbar miljö till de grundläggande värderingarna. Därför är Roslagens Sparbank miljöcertifierad och därför blev vi i januari 2008 Sveriges första klimatneutrala bank, och det är det som FN nu uppmärksammar.

Läs mer om Roslagens Sparbanks miljöarbete på: www.roslagenssparbank.se/sst/inf/out/infOutWww1/0,,98252,00.html.

Senaste nyheter