Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EcoÖrebro och Tectona i miljösamarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/tectona250x189.jpg

Tectona Capital tillsammans med ecoÖrebro Basket tar ansvar för en bättre miljö, detta genom att binda fyra ton koldioxid i teakskog i Panama. I dagarna avslutades en affär mellan Tectona Capital och ecoÖrebro Basket vilket innebär att ecoÖrebro i ett tydligt partnerskap investerar i fyra aktier i teakodling i Panama. Fyra aktier i teakodlingen, som förvaltas av Tectona Capital, binder koldioxid i en mängd som motsvarar utsläpp från en normalstor bil. Detta medför att vi tar ansvar för vårt koldioxidutsläpp som uppstår under bortamatcher när vi färdas genom Sverige. Via detta tar vi ytterligare ett steg med vår ecoinriktning, en inriktning som vi har valt att profilera hos med inför årets sässong i Svenska Basketligan. Vi fortsätter med ambitionen att bli Sveriges mesta miljömedvetna förening. Genom att placera i odlad teak hjälper man till att bromsa den negativa utvecklingen i växthuseffekten, dels i form av återplantering och dels genom att befintlig regnskog skonas från skövling. Förutom en god tillväxt binder den odlade teaken en betydande mängd koldioxid, vilket främjar vår miljö. Mer om teakodlingen och vad privatpersoner och företag kan göra för att bidra till en bromsad växthuseffekt kan läsas på Tectonas hemsida, http://www.tectona.se. Vi är mycket nöjda över detta samarbete och att visa att vi är seriösa med vår miljösatsning och vi hoppas på att fler föreningar och företag tar ett steg i samma riktning. Tillsammans kan vi arbeta för en bättre miljö!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EcoÖrebro och Tectona i miljösamarbete

2010-02-05
Tectona Capital tillsammans med ecoÖrebro Basket tar ansvar för en bättre miljö, detta genom att binda fyra ton koldioxid i teakskog i Panama.

I dagarna avslutades en affär mellan Tectona Capital och ecoÖrebro Basket vilket innebär att ecoÖrebro i ett tydligt partnerskap investerar i fyra aktier i teakodling i Panama. Fyra aktier i teakodlingen, som förvaltas av Tectona Capital, binder koldioxid i en mängd som motsvarar utsläpp från en normalstor bil. Detta medför att vi tar ansvar för vårt koldioxidutsläpp som uppstår under bortamatcher när vi färdas genom Sverige. Via detta tar vi ytterligare ett steg med vår ecoinriktning, en inriktning som vi har valt att profilera hos med inför årets sässong i Svenska Basketligan. Vi fortsätter med ambitionen att bli Sveriges mesta miljömedvetna förening.

Genom att placera i odlad teak hjälper man till att bromsa den negativa utvecklingen i växthuseffekten, dels i form av återplantering och dels genom att befintlig regnskog skonas från skövling. Förutom en god tillväxt binder den odlade teaken en betydande mängd koldioxid, vilket främjar vår miljö. Mer om teakodlingen och vad privatpersoner och företag kan göra för att bidra till en bromsad växthuseffekt kan läsas på Tectonas hemsida, http://www.tectona.se.

Vi är mycket nöjda över detta samarbete och att visa att vi är seriösa med vår miljösatsning och vi hoppas på att fler föreningar och företag tar ett steg i samma riktning. Tillsammans kan vi arbeta för en bättre miljö!

Senaste nyheter