Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets tema för Earth Hour är "Bilen, biffen, bostaden och börsen"

https://www.klimatsmart.se/images/news/hour227x222.jpg

Earth Hour har blivit en global angelägenhet. Den skickar inte bara en signal till beslutsfattarna utan inspirerar människor att göra klimatsmarta val i sina liv, säger WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén som uppmanar både privatpersoner, kommuner och företag att delta i årets manifestation. Årets tema för Earth Hour i Sverige är "Bilen, biffen, bostaden och börsen". Med Earth Hour - världen största miljömanifestation - vill vi signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan för att undvika en katastrof. Vad vill vi med Earth Hour i år? 1. Vi vill engagera och mobilisera svenskarna i klimatfrågan. För att de ska ändra vanor och göra skillnad för klimatet och visa politikerna att det finns ett engagemang i frågan bland väljarna. Vi vill skapa ett tryck underifrån för att politikerna ska agera. 2. Vi vill att politikerna skapar förutsättningar för städer, företag och privatpersoner att vara klimatvänliga. Vi vill göra klimatfrågan till en valfråga. 3. Vi vill genom Earth Hour sätta klimatfrågan på den mediala och politiska agendan. I år kommer vi att prata impact av klimatpåverkan – och vi delar upp det på fyra ben: Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen Vi kommer att skapa verktyg och information till kommuner som de kan föra vidare till kommuninvånarna med syfte att de ska inspireras till mer klimatsmarta vanor. Bilen, biffen, bostaden och börsen är centrala begrepp i kommunikationen. Vi skapar verktyg för att lyfta klimatfrågan och vi skapar en plattform för diskussion för privatpersoner, städer, skolor och företag med syfte att föra fram sina åsikter till politikerna i klimatfrågan. Varför släcker man? Bilen, biffen, bostaden och börsen är centrala begrepp i kommunikationen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets tema för Earth Hour är "Bilen, biffen, bostaden och börsen"

2013-11-15
Earth Hour har blivit en global angelägenhet. Den skickar inte bara en signal till beslutsfattarna utan inspirerar människor att göra klimatsmarta val i sina liv, säger WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén som uppmanar både privatpersoner, kommuner och företag att delta i årets manifestation. Årets tema för Earth Hour i Sverige är "Bilen, biffen, bostaden och börsen".

Med Earth Hour - världen största miljömanifestation - vill vi signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan för att undvika en katastrof.

Vad vill vi med Earth Hour i år?

1. Vi vill engagera och mobilisera svenskarna i klimatfrågan. För att de ska ändra vanor och göra skillnad för klimatet och visa politikerna att det finns ett engagemang i frågan bland väljarna. Vi vill skapa ett tryck underifrån för att politikerna ska agera.

2. Vi vill att politikerna skapar förutsättningar för städer, företag och privatpersoner att vara klimatvänliga. Vi vill göra klimatfrågan till en valfråga.

3. Vi vill genom Earth Hour sätta klimatfrågan på den mediala och politiska agendan.

I år kommer vi att prata impact av klimatpåverkan – och vi delar upp det på fyra ben: Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen

Vi kommer att skapa verktyg och information till kommuner som de kan föra vidare till kommuninvånarna med syfte att de ska inspireras till mer klimatsmarta vanor. Bilen, biffen, bostaden och börsen är centrala begrepp i kommunikationen.

Vi skapar verktyg för att lyfta klimatfrågan och vi skapar en plattform för diskussion för privatpersoner, städer, skolor och företag med syfte att föra fram sina åsikter till politikerna i klimatfrågan. Varför släcker man? Bilen, biffen, bostaden och börsen är centrala begrepp i kommunikationen.

Över en miljard människor kommer att förenas i en gemensam handling lördagen 29 mars 2014 mellan kl 20.30 och 21.30. Vi kommer att släcka ljuset under världens största klimatmanifestation WWF Earth Hour. Hoppas att din kommun vill vara med. Anmäl er här: www.wwf.se/earthhour-kommun.

Senaste nyheter