Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Aktiefond med Sol, Vind och Vatten

https://www.klimatsmart.se/images/news/dk-solvindvatten250x120b.jpg

Davegårdh & Kjälls nya fond SolVindVatten är ett av de senaste exempeln på de nya möjligheterna för att enkelt placera i framtidsbranscher. “Det är skördetid för miljöbolagen, de har nu börjat tjäna riktigt mycket pengar. Detta samtidigt som aktierna, i kölvattnet av börskrisen, kommit ned till mycket attraktiva nivåer gör att tajmingen i lanseringen av Davegårdh & Kjäll SolVindVatten är i det närmaste perfekt”, säger fondens förvaltare Jan Rosenqvist. Miljöfrågan har aldrig varit högre upp på företags- och staters agendor. Fler och fler regeringar kommer överens om att göra något åt saken. Fler och fler företag beslutar sig för att bli energi- och miljösmarta - precis som vi privatpersoner. Nya regleringar och mål borgar för att miljörelaterad verksamhet går en fantastisk tillväxt till mötes under många, många år. Vi fattade beslutet om att starta denna fond eftersom vi sällan identifierat en så säker megatrend som den vi anser att miljö- och alternativ energi har påbörjat. Aktiefonden SolVindVatten kommer att investera i branschens mest intressanta företag. Sol- och vindkraft, ny teknik för att utveckla nya kraftkällor och för besparingar, vattenförsörjning, minskad nedsmutsning och bevarad biologisk mångfald är exempel på angelägna områden. Vi kommer också att investera i företag som tänker och agerar miljöriktigt. Merparten av placeringarna kommer att ske i etablerade företag med stabila kassaflöden. Men det kommer även att finnas plats för mindre företag som ligger i framkant av utvecklingen. Nordiska företag har ledande positioner inom flera miljöteknikområden och kommer i flera fall att vara förstahandsval, så även om fonden har ett globalt placeringsmandat så kommer det alltid vara ett visst fokus på Norden. Genom att satsa pengar i företag inom miljösektorn kan du uppnå två saker. Dels styrs resurser för forskning, produktutveckling och investeringar till miljöområdet och dels kan du som investerare vara med i den snabba tillväxt som den miljörelaterade industrin står inför. Förvaltare för aktiefonden SolVindVatten är Jan Rosenqvist med mer än tio års erfarenhet av miljörelaterad förvaltning, senast hos Öhman Fonder, och miljöanalys. Nyligen utsågs Jan av brittiska Citywire till Sveriges näst bäste fondförvaltare och den femte bästa i världen. Från och med 29 april 2009 kan du även investera i fonden SolVindVatten via ditt PPM-sparande. Det finns flera olika sätt att investera i SolVindVatten. På Davegårdh & Kjäll Fonders hemsida, under Köp & Sälj, hittar du information och anmälningsblanketter för hur du investerar direkt hos oss. Eller köp fondandelar via någon av våra samarbetspartner - Avanza, www.avanza.se , Nordnet, www.nordnet.se , Aktieinvest, www.aktieinvest.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Aktiefond med Sol, Vind och Vatten

2009-08-06
Davegårdh & Kjälls nya fond SolVindVatten är ett av de senaste exempeln på de nya möjligheterna för att enkelt placera i framtidsbranscher.

“Det är skördetid för miljöbolagen, de har nu börjat tjäna riktigt mycket pengar. Detta samtidigt som aktierna, i kölvattnet av börskrisen, kommit ned till mycket attraktiva nivåer gör att tajmingen i lanseringen av Davegårdh & Kjäll SolVindVatten är i det närmaste perfekt”, säger fondens förvaltare Jan Rosenqvist.

Miljöfrågan har aldrig varit högre upp på företags- och staters agendor. Fler och fler regeringar kommer överens om att göra något åt saken. Fler och fler företag beslutar sig för att bli energi- och miljösmarta - precis som vi privatpersoner. Nya regleringar och mål borgar för att miljörelaterad verksamhet går en fantastisk tillväxt till mötes under många, många år. Vi fattade beslutet om att starta denna fond eftersom vi sällan identifierat en så säker megatrend som den vi anser att miljö- och alternativ energi har påbörjat.

Aktiefonden SolVindVatten kommer att investera i branschens mest intressanta företag. Sol- och vindkraft, ny teknik för att utveckla nya kraftkällor och för besparingar, vattenförsörjning, minskad nedsmutsning och bevarad biologisk mångfald är exempel på angelägna områden. Vi kommer också att investera i företag som tänker och agerar miljöriktigt. Merparten av placeringarna kommer att ske i etablerade företag med stabila kassaflöden. Men det kommer även att finnas plats för mindre företag som ligger i framkant av utvecklingen. Nordiska företag har ledande positioner inom flera miljöteknikområden och kommer i flera fall att vara förstahandsval, så även om fonden har ett globalt placeringsmandat så kommer det alltid vara ett visst fokus på Norden.

Genom att satsa pengar i företag inom miljösektorn kan du uppnå två saker. Dels styrs resurser för forskning, produktutveckling och investeringar till miljöområdet och dels kan du som investerare vara med i den snabba tillväxt som den miljörelaterade industrin står inför.

Förvaltare för aktiefonden SolVindVatten är Jan Rosenqvist med mer än tio års erfarenhet av miljörelaterad förvaltning, senast hos Öhman Fonder, och miljöanalys. Nyligen utsågs Jan av brittiska Citywire till Sveriges näst bäste fondförvaltare och den femte bästa i världen.

Från och med 29 april 2009 kan du även investera i fonden SolVindVatten via ditt PPM-sparande.

Det finns flera olika sätt att investera i SolVindVatten. På Davegårdh & Kjäll Fonders hemsida, under Köp & Sälj, hittar du information och anmälningsblanketter för hur du investerar direkt hos oss. Eller köp fondandelar via någon av våra samarbetspartner - Avanza, www.avanza.se , Nordnet, www.nordnet.se , Aktieinvest, www.aktieinvest.se.

Senaste nyheter