Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tågcharter - renässans för järnvägen

https://www.klimatsmart.se/images/news/sjnorrland170x90.jpg

Järnvägen upplever en renässans. I klimatdebattens fotspår hoppar allt fler på tåget. Testa tågluff eller tågcharter i sommar! För många äldre har Interrailkortet ett magiskt, romantiskt skimmer över sig. Under 1970- och 1980-talet tågluffade hundratusentals européer varje sommar med Interrailkortet runt i Europa. Ryggsäck, sovsäck och kondomer var standardutrustningen. Under dessa år såldes mer än 300.000 kort per år i Europa. Men det var då. I mars kom dock glädjebeskedet att de stora nationella tågbolagen skapat ett nytt Interrailkort som gör det möjligt att tågluffa för ungefär samma pris som när kortet introducerades för 35 år sedan. Läs hela artikeln på www.icakuriren.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tågcharter - renässans för järnvägen

2009-04-22
Järnvägen upplever en renässans. I klimatdebattens fotspår hoppar allt fler på tåget. Testa tågluff eller tågcharter i sommar!

För många äldre har Interrailkortet ett magiskt, romantiskt skimmer över sig. Under 1970- och 1980-talet tågluffade hundratusentals européer varje sommar med Interrailkortet runt i Europa. Ryggsäck, sovsäck och kondomer var standardutrustningen. Under dessa år såldes mer än 300.000 kort per år i Europa.

Men det var då.

I mars kom dock glädjebeskedet att de stora nationella tågbolagen skapat ett nytt Interrailkort som gör det möjligt att tågluffa för ungefär samma pris som när kortet introducerades för 35 år sedan.

Läs hela artikeln på www.icakuriren.se.
Källor:
Foto: Fotograf: Kasper Dudzik

Senaste nyheter