Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svenskt Sigill har certifierat Börstorp Slott i Mariestad

https://www.klimatsmart.se/images/news/borstorpsslott250x234.jpg

Antalet klimatcertifierade nötköttsproducenter fördubblas i och med att gården Börstorp i Västergötland har genomgått certifiering enligt både IP Sigill Klimatcertifiering och IP Sigill Naturbete. Börstorp bidrar starkt till hållbar utveckling i produktionen av nötkött. Hos Annica Eriksson och Björn Dierks på Börstorp Slott i Mariestad betar drygt 400 nötkreatur i vackra naturbetesmarker. Under 2013 har gården gjort ett stort beting – man har certifierat produktionen enligt både IP Sigill Naturbete och IP Sigill Klimatcertifiering. Dessutom är gården KRAV-certifierad och därmed täcker man in alla viktiga mervärden i produktionen. Klimatcertifiering innebär att gården har minskat klimatpåverkan i produktionen. Djuren fodras med gräs och inte soja, de är friska och växer stabilt, gården sparar energi och hushåller med kvävet. Naturbetescertifieringen innebär att djuren betar på naturbetesmarker vilket ger biologisk mångfald och öppna landskap. Detta kontrolleras av en oberoende tredje part. Köttet slaktas och styckas lokalt på Hultets Gårdsslakteri. Det säljs dels direkt från gården, dels i valda butiker i Mellansverige och till restauranger, och efterfrågan är stor. Hängmörning och varsam hantering av djuren ger ett smakrikt och mört kött. - Vi är stolta över Börstorp som verkligen satsar på att leverera kött med så låg klimatpåverkan och så många mervärden som möjligt, säger Linda Cederlund, VD på Sigill Kvalitetsystem AB som är standardägare för IP Sigill Klimatcertifiering och Naturbeteskött. För mer information om klimatcertifiering kontakta Anna Richert, Sigill Kvalitetssystem AB, 08-787 53 73 eller anna.richert@sigill.lrf.se För mer information om naturbeteskött kontakta Sofia Strandberg, Sigill Kvalitetssystem AB, 08-787 59 63 eller sofia.strandberg@sigill.lrf.se www.sigill.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svenskt Sigill har certifierat Börstorp Slott i Mariestad

2013-12-12
Annica Eriksson, Börstorps Slott
Antalet klimatcertifierade nötköttsproducenter fördubblas i och med att gården Börstorp i Västergötland har genomgått certifiering enligt både IP Sigill Klimatcertifiering och IP Sigill Naturbete. Börstorp bidrar starkt till hållbar utveckling i produktionen av nötkött.

Hos Annica Eriksson och Björn Dierks på Börstorp Slott i Mariestad betar drygt 400 nötkreatur i vackra naturbetesmarker. Under 2013 har gården gjort ett stort beting – man har certifierat produktionen enligt både IP Sigill Naturbete och IP Sigill Klimatcertifiering. Dessutom är gården KRAV-certifierad och därmed täcker man in alla viktiga mervärden i produktionen.

Klimatcertifiering innebär att gården har minskat klimatpåverkan i produktionen. Djuren fodras med gräs och inte soja, de är friska och växer stabilt, gården sparar energi och hushåller med kvävet. Naturbetescertifieringen innebär att djuren betar på naturbetesmarker vilket ger biologisk mångfald och öppna landskap. Detta kontrolleras av en oberoende tredje part.

Köttet slaktas och styckas lokalt på Hultets Gårdsslakteri. Det säljs dels direkt från gården, dels i valda butiker i Mellansverige och till restauranger, och efterfrågan är stor. Hängmörning och varsam hantering av djuren ger ett smakrikt och mört kött.

- Vi är stolta över Börstorp som verkligen satsar på att leverera kött med så låg klimatpåverkan och så många mervärden som möjligt, säger Linda Cederlund, VD på Sigill Kvalitetsystem AB som är standardägare för IP Sigill Klimatcertifiering och Naturbeteskött.


För mer information om klimatcertifiering kontakta Anna Richert, Sigill Kvalitetssystem AB,
08-787 53 73 eller anna.richert@sigill.lrf.se

För mer information om naturbeteskött kontakta Sofia Strandberg, Sigill Kvalitetssystem AB,
08-787 59 63 eller sofia.strandberg@sigill.lrf.se

www.sigill.se

Senaste nyheter