Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV-märkt kött tillgängligt för alla

https://www.klimatsmart.se/images/news/dirk140x199.jpg

Fresta dina butikskunder med KRAV-märkt kött för grillning. Från styckningsföretaget Svenskt butikskött är det möjligt att beställa små kvantiteter kött med snabb leverans. Därmed kan du anpassa beställningarna utifrån åtgången och bygga upp en efterfrågan i din egen takt. – Butiker i hela landet kan beställa hem KRAV-märkt kött från oss och få det inom 24 timmar, säger Dirk van der Krogt. Han är kategoriansvarig för ekologiskt kött, chark och fågel hos Svenskt Butikskött och berättar hur det snabba flödet går till. Om butikerna lägger sina order före klockan tolv kommer de med i kedjornas dagliga sammanställningar till Svenskt Butikskött. Då kan de leverera till kedjornas centrallager senast samma kväll så att köttet når butikerna redan nästa förmiddag. Leveranserna sker sex dagar i veckan i hela landet. En utmaning för Svenskt Butikskött är att de finare KRAV-märkta delarna som oxfilé, biff och entrecote är svårare att sälja, åtminsonde under vissa delar av året. – Det har blivit fokus på KRAVmärkt färs eftersom det är ett mindre stort steg att ta, säger Dirk van der Krogt. För att öka försäljningen av de finare KRAV-märkta detaljerna arbetar Svenskt butikskött på flera sätt. De har kampanjer med bättre pris och exponering och de arbetar med differentiering. Exempel på det senare är att de tar ut flera artiklar på samma styckningsdetalj och att de tar fram premiumsegment för entrecote och biff med extra fin marmorering. En annan åtgärd är att bredda kundstocken mot restauranger. I butiksled minskar svinnet om köttets hållbarhet är lång. Svenskt Butikskött har nyligen bytt förpackningsmetod för de finare detaljerna, till så kallad skin pack som har längre hållbarhet samtidigt som mörningen fortsätter i förpackningen. Men bytet har också lett till en ny utmaning. Köttet ser mindre rött ut än i vanliga tråg. Därför behöver konsumenterna informeras om att den mörkare färgen betyder extra gott kött.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV-märkt kött tillgängligt för alla

2013-08-07
Dirk van der Krogt
Fresta dina butikskunder med KRAV-märkt kött för grillning. Från styckningsföretaget Svenskt butikskött är det möjligt att beställa små kvantiteter kött med snabb leverans. Därmed kan du anpassa beställningarna utifrån åtgången och bygga upp en efterfrågan i din egen takt.

– Butiker i hela landet kan beställa hem KRAV-märkt kött från oss och få det inom 24 timmar, säger Dirk van der Krogt.

Han är kategoriansvarig för ekologiskt kött, chark och fågel hos Svenskt Butikskött och berättar hur det snabba flödet går till. Om butikerna lägger sina order före klockan tolv kommer de med i kedjornas dagliga sammanställningar till Svenskt Butikskött. Då kan de leverera till kedjornas centrallager senast samma kväll så att köttet når butikerna redan nästa förmiddag. Leveranserna sker sex dagar i veckan i hela landet.

En utmaning för Svenskt Butikskött är att de finare KRAV-märkta delarna som oxfilé, biff och entrecote är svårare att sälja, åtminsonde under vissa delar av året.

– Det har blivit fokus på KRAVmärkt färs eftersom det är ett mindre stort steg att ta, säger Dirk van der Krogt.

För att öka försäljningen av de finare KRAV-märkta detaljerna arbetar Svenskt butikskött på flera sätt. De har kampanjer med bättre pris och exponering och de arbetar med differentiering.

Exempel på det senare är att de tar ut flera artiklar på samma styckningsdetalj och att de tar fram premiumsegment för entrecote och biff med extra fin marmorering. En annan åtgärd är att bredda kundstocken mot restauranger.

I butiksled minskar svinnet om köttets hållbarhet är lång. Svenskt Butikskött har nyligen bytt förpackningsmetod för de finare detaljerna, till så kallad skin pack som har längre hållbarhet samtidigt som mörningen fortsätter i förpackningen. Men bytet har också lett till en ny utmaning. Köttet ser mindre rött ut än i vanliga tråg. Därför behöver konsumenterna informeras om att den mörkare färgen betyder extra gott kött.
Källa: KRAV

Senaste nyheter