Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

En av tre betalar gärna extra för ekomat

https://www.klimatsmart.se/images/news/scan_250x200.jpg

En undersökning visar att var tredje konsument gärna betalar lite mer för svenska ekologiska kött- och charkprodukter. Undersökningen är utförd av Scandinfo, på uppdrag av Scan AB, under perioden juni-december 2008. 1867 intervjuer har genomförts via telefon. Urvalet är både män och kvinnor, 15 år och uppåt. Undersökningen visar bland annat att: - 78% anser att familjens välmående påverkas mycket av om den mat man äter är sund och näringsriktig. - 68% känner sig tryggare när de köper svenska råvaror. - 61% av de svenska köttkonsumenterna anser att det ”naturliga” är en viktig kvalitetsaspekt när de köper mat. - 36% av köttkonsumenterna betalar gärna lite mer för ekologiska produkter. - Ökad tillgång av ekologisk köttråvara, samt konsumenternas efterfrågan har gjort det möjligt för oss att utöka det ekologiska charksortimentet. Vårt ekologiska sortiment kombinerar det naturliga med de svenska mervärdena. Vår senaste satsning är att ge konsumenten ett ekologiskt val även i vardagsnära produkter inom chark- och smörgåskategorin, säger Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör Scan AB. För ytterligare information kontakta: Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör Scan AB, 070-280 01 68. Scan är certifierade enligt båda standarderna, KRAV och EU-ekologiskt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

En av tre betalar gärna extra för ekomat

2009-05-11
En undersökning visar att var tredje konsument gärna betalar lite mer för svenska ekologiska kött- och charkprodukter.

Undersökningen är utförd av Scandinfo, på uppdrag av Scan AB, under perioden juni-december 2008. 1867 intervjuer har genomförts via telefon. Urvalet är både män och kvinnor, 15 år och uppåt. Undersökningen visar bland annat att:

- 78% anser att familjens välmående påverkas mycket av om den mat man äter är sund och näringsriktig.
- 68% känner sig tryggare när de köper svenska råvaror.
- 61% av de svenska köttkonsumenterna anser att det ”naturliga” är en viktig kvalitetsaspekt när de köper mat.
- 36% av köttkonsumenterna betalar gärna lite mer för ekologiska produkter.

- Ökad tillgång av ekologisk köttråvara, samt konsumenternas efterfrågan har gjort det möjligt för oss att utöka det ekologiska charksortimentet. Vårt ekologiska sortiment kombinerar det naturliga med de svenska mervärdena. Vår senaste satsning är att ge konsumenten ett ekologiskt val även i vardagsnära produkter inom chark- och smörgåskategorin, säger Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör Scan AB.

För ytterligare information kontakta: Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör Scan AB, 070-280 01 68.

Scan är certifierade enligt båda standarderna, KRAV och EU-ekologiskt.
Källor:

Senaste nyheter