Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Malmös första elbussprojekt drar igång i höst

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-nobinaelbuss250x310.jpg

I höst får Malmö sina första 13 elbussar – för tystare, bekvämare och mer hållbara resor i staden. E.ON har fått förtroendet att leverera laddstationen där bussarna ska laddas vid depån på Bulltofta. I december kommer Malmös elbussar att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp. Elbussarna från Volvo drivs med förnybar el och är betydligt tystare än bussar med förbränningsmotor. De har en ny inredning mot vad vi vant oss vid med bland annat soffdel och mjukare nattbelysning. – Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn och det är extra roligt att vi nu får möjlighet att ta den erfarenheten över Öresund och tillämpa den i Malmö, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden. E.ON levererar ett laddsystem till bussdepån på Bulltofta i Malmö. Dels byggs en laddstation där bussarna kan laddas vid depån, dels ska depåns elanslutning kompletteras för att täcka de utökade effektbehovet. – Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån. Därför är vi glada att det är just E.ON, som har erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga och välfungerande system, som levererar detta, säger Sammy Johannesson från Nobina. Installationsarbetena har påbörjats under juni och anläggningen kommer att vara driftsatt i början av november, så att de första bussarna kan laddas.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Malmös första elbussprojekt drar igång i höst

2018-07-04
Malmös nya elbuss från Nobina
I höst får Malmö sina första 13 elbussar – för tystare, bekvämare och mer hållbara resor i staden. E.ON har fått förtroendet att leverera laddstationen där bussarna ska laddas vid depån på Bulltofta. I december kommer Malmös elbussar att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp. Elbussarna från Volvo drivs med förnybar el och är betydligt tystare än bussar med förbränningsmotor.

De har en ny inredning mot vad vi vant oss vid med bland annat soffdel och mjukare nattbelysning.

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn och det är extra roligt att vi nu får möjlighet att ta den erfarenheten över Öresund och tillämpa den i Malmö, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden.

E.ON levererar ett laddsystem till bussdepån på Bulltofta i Malmö. Dels byggs en laddstation där bussarna kan laddas vid depån, dels ska depåns elanslutning kompletteras för att täcka de utökade effektbehovet.

– Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån. Därför är vi glada att det är just E.ON, som har erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga och välfungerande system, som levererar detta, säger Sammy Johannesson från Nobina.

Installationsarbetena har påbörjats under juni och anläggningen kommer att vara driftsatt i början av november, så att de första bussarna kan laddas.
Källa: EON

Senaste nyheter