Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

XNvillans ISOCELL cellulosaisolering

https://www.klimatsmart.se/images/news/xnvillan192x120.jpg

XNvillan bygger hus som ger dig ett mycket energieffektivt boende och dessutom ett miljövänligt och sunt hus. Vår yttervägg innehåller bara sunda och beprövade material. Trä i olika former återfinns i alla lager av konstruktionen. Den utvändiga gipsskivan har ersatts med en 22mm ISOLAIR träfiberskiva från PAVATEX. Skivan har väldigt goda isolerande egenskaper kombinerat med en väldigt hög värmelagringskapacitet. Bakom ISOLAIR skivan fylls utrymmet mellan de 300mm tjocka lättreglarna med ISOCELL Cellulosaisolering. Den konstanta värmeledningsförmågan är inte det enda speciella med ISOCELL cellulosaisolering. Det är ett känt faktum att alla typer av isolering bara är så bra som dess svagaste punkt. Med ISOCELL cellulosaisolering fyller du även de minsta av hål och springor i konstruktionen. Resultatet blir en isolering, fri från skarvar, glipor och köldbryggor, som formar sig efter konstruktionen. Flera undersökningar visar att Cellulosaisolering isolerar ca 20-30% effektivare än traditionell mineralullsisolering, mycket på grund av de enastående låga inre luftrörelserna (naturlig konvektion) i Cellulosan. Stillastående luft är bättre isolerande än luft som rör sig. Den naturliga konvektionen startar vid en temperaturskillnad av 15 C° för glasull, 22 C° för stenull och inte alls för Cellulosan. Cellulosaisolering är faktiskt ett av få isolermaterial som håller det deklarerade lambdavärdet även i praktiken. I Sverige har vi alltid varit duktiga på att hålla kyla borta från byggnaden vintertid men vi har alltid haft problem med övertemperaturer under sommarhalvåret. Den stora lagringskapaciteten hos ISOCELL cellulosaisolering resulterar i en avsevärt försenad överföring av utstrålad värme från solen. Även vindsutrymmen håller sig svala långt in på natten vilket gör att du alltid kan sova fridfullt. ISOCELL cellulosaisolering håller huset torrt, eftersom den av naturen fått förmågan att transportera fukt. Denna hygroskopiska förmåga har också en positivt reglerande effekt på rumsklimatet. En optimal relativ luftfuktighet (Rh) i ett hus bör ligga runt 50 % året runt. Cellulosaisoleringen i väggen fungerar som en fuktbuffert som ger ifrån sig fukt inåt om den relativa luftfuktigheten är för låg och tar åt sig mer om den är för hög. Detta sker naturligt då alla material eftersträvar jämnvikt och det möjliggörs tack vare att plastfolien väljs bort. Ett bra isolermaterial skall inte bara minimera energiförbrukningen i konstruktionen den verkar, den ska också ge ett bra och sunt inomhusklimat samt vara harmlös mot miljön. ISOCELL Cellulosaisolering kombinerar alla dessa goda egenskaper i en och samma produkt. Även inom produktionsfasen är ISOCELL cellulosaisolering oöverträffad från ett ekologiskt perspektiv. Jämfört med andra isoleringsmaterial, såsom cellplast eller glasfiber, är den primära energi som behövs för produktionen mycket lägre.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

XNvillans ISOCELL cellulosaisolering

2012-09-20
XNvillan bygger hus som ger dig ett mycket energieffektivt boende och dessutom ett miljövänligt och sunt hus.

Vår yttervägg innehåller bara sunda och beprövade material. Trä i olika former återfinns i alla lager av konstruktionen. Den utvändiga gipsskivan har ersatts med en 22mm ISOLAIR träfiberskiva från PAVATEX. Skivan har väldigt goda isolerande egenskaper kombinerat med en väldigt hög värmelagringskapacitet. Bakom ISOLAIR skivan fylls utrymmet mellan de 300mm tjocka lättreglarna med ISOCELL Cellulosaisolering.

Den konstanta värmeledningsförmågan är inte det enda speciella med ISOCELL cellulosaisolering. Det är ett känt faktum att alla typer av isolering bara är så bra som dess svagaste punkt. Med ISOCELL cellulosaisolering fyller du även de minsta av hål och springor i konstruktionen. Resultatet blir en isolering, fri från skarvar, glipor och köldbryggor, som formar sig efter konstruktionen. Flera undersökningar visar att Cellulosaisolering isolerar ca 20-30% effektivare än traditionell mineralullsisolering, mycket på grund av de enastående låga inre luftrörelserna (naturlig konvektion) i Cellulosan. Stillastående luft är bättre isolerande än luft som rör sig. Den naturliga konvektionen startar vid en temperaturskillnad av 15 C° för glasull, 22 C° för stenull och inte alls för Cellulosan. Cellulosaisolering är faktiskt ett av få isolermaterial som håller det deklarerade lambdavärdet även i praktiken.

I Sverige har vi alltid varit duktiga på att hålla kyla borta från byggnaden vintertid men vi har alltid haft problem med övertemperaturer under sommarhalvåret. Den stora lagringskapaciteten hos ISOCELL cellulosaisolering resulterar i en avsevärt försenad överföring av utstrålad värme från solen. Även vindsutrymmen håller sig svala långt in på natten vilket gör att du alltid kan sova fridfullt.

ISOCELL cellulosaisolering håller huset torrt, eftersom den av naturen fått förmågan att transportera fukt. Denna hygroskopiska förmåga har också en positivt reglerande effekt på rumsklimatet. En optimal relativ luftfuktighet (Rh) i ett hus bör ligga runt 50 % året runt. Cellulosaisoleringen i väggen fungerar som en fuktbuffert som ger ifrån sig fukt inåt om den relativa luftfuktigheten är för låg och tar åt sig mer om den är för hög. Detta sker naturligt då alla material eftersträvar jämnvikt och det möjliggörs tack vare att plastfolien väljs bort.

Ett bra isolermaterial skall inte bara minimera energiförbrukningen i konstruktionen den verkar, den ska också ge ett bra och sunt inomhusklimat samt vara harmlös mot miljön. ISOCELL Cellulosaisolering kombinerar alla dessa goda egenskaper i en och samma produkt. Även inom produktionsfasen är ISOCELL cellulosaisolering oöverträffad från ett ekologiskt perspektiv. Jämfört med andra isoleringsmaterial, såsom cellplast eller glasfiber, är den primära energi som behövs för produktionen mycket lägre.
Källa: XNvillan

Senaste nyheter