Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Willys i topp i miljöundersökning

https://www.klimatsmart.se/images/news/willys204x48a.jpg

Naturskyddsföreningen har undersökt utbudet av miljömärkta hygien- och kemiprodukter i 141 butiker runt om i landet. Willys var den kedja som fick högst betyg både när det gällde att undvika att sälja produkter utan miljömärkning och när det gäller att göra det lätt för kunden att hitta de miljömärkta alternativen. - Det här är resultatet av att vi arbetat igenom hela vårt sortiment i samband med att alla våra butiker blev Bra Miljöval-certifierade, säger Thomas Evertsson, vd för Willys. Det är roligt att resultatet av det arbetet börjar uppmärksammas. Miljömärkningar som Bra Miljöval, Svanen och EU-blomman gör det lätt för kunden att välja varor som är bra för miljön. För att konsumenten ska kunna handla miljövänligt måste det också finnas ett bra utbud av miljömärkta varor i butikerna. Därför gjorde Naturskyddsföreningen i november 2011 en undersökning av det miljömärkta utbudet av kemtekniska och hygieniska produkter som tvättmedel, handdiskmedel, maskindiskmedel och hygienprodukter. 141 matbutiker runt om i landet ingick i undersökningen. Dels tittade Naturskyddsföreningen på om butiken sålde icke-miljömärkta varor i produktsegment som tvättmedel, handdiskmedel och maskindiskmedel. I de segmenten finns det gott om miljömärkta alternativ på marknaden och enligt Naturskyddsföreningen ingen anledning att sälja varor som inte är miljömärkta. Willys ligger i topp på listan över butiker med endast miljömärkta produkter. 96 % av butikerna sålde enbart miljömärkta alternativ i de här segmenten. Willys toppar även listan över butiker som gjort det lätt för kunden att hitta de miljövänliga produkterna. Nästan alla Willysbutiker som ingick i undersökningen fick poäng för att ha lyft fram de miljömärkta varorna med egen skyltning. Säljer inga icke miljömärkta produkter: 96 % Willys 67 % Hemköp 49 % ICA 17 % Konsum 14 % City Gross Är det lätt för kunden att hitta de miljömärkta produkterna? Miljömärkta varor var tydligt skyltade: 79 % Willys 53 % Hemköp 39 % Coop 33 % ICA 29 % Lidl 1 av 5 20 % Netto 1 av 7 14 % City Gross För mer information, kontakta: Johanna Eurén, Willys, 0703-461 348.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Willys i topp i miljöundersökning

2012-03-23
Naturskyddsföreningen har undersökt utbudet av miljömärkta hygien- och kemiprodukter i 141 butiker runt om i landet. Willys var den kedja som fick högst betyg både när det gällde att undvika att sälja produkter utan miljömärkning och när det gäller att göra det lätt för kunden att hitta de miljömärkta alternativen.

- Det här är resultatet av att vi arbetat igenom hela vårt sortiment i samband med att alla våra butiker blev Bra Miljöval-certifierade, säger Thomas Evertsson, vd för Willys. Det är roligt att resultatet av det arbetet börjar uppmärksammas.

Miljömärkningar som Bra Miljöval, Svanen och EU-blomman gör det lätt för kunden att välja varor som är bra för miljön. För att konsumenten ska kunna handla miljövänligt måste det också finnas ett bra utbud av miljömärkta varor i butikerna. Därför gjorde Naturskyddsföreningen i november 2011 en undersökning av det miljömärkta utbudet av kemtekniska och hygieniska produkter som tvättmedel, handdiskmedel, maskindiskmedel och hygienprodukter. 141 matbutiker runt om i landet ingick i undersökningen.

Dels tittade Naturskyddsföreningen på om butiken sålde icke-miljömärkta varor i produktsegment som tvättmedel, handdiskmedel och maskindiskmedel. I de segmenten finns det gott om miljömärkta alternativ på marknaden och enligt Naturskyddsföreningen ingen anledning att sälja varor som inte är miljömärkta. Willys ligger i topp på listan över butiker med endast miljömärkta produkter. 96 % av butikerna sålde enbart miljömärkta alternativ i de här segmenten.

Willys toppar även listan över butiker som gjort det lätt för kunden att hitta de miljövänliga produkterna. Nästan alla Willysbutiker som ingick i undersökningen fick poäng för att ha lyft fram de miljömärkta varorna med egen skyltning.

Säljer inga icke miljömärkta produkter:
96 % Willys
67 % Hemköp
49 % ICA
17 % Konsum
14 % City Gross

Är det lätt för kunden att hitta de miljömärkta produkterna?
Miljömärkta varor var tydligt skyltade:
79 % Willys
53 % Hemköp
39 % Coop
33 % ICA
29 % Lidl
1 av 5 20 % Netto
1 av 7 14 % City Gross

För mer information, kontakta:
Johanna Eurén, Willys, 0703-461 348.

Till Naturskyddsföreningens rapport: www.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Rapporter/Handla%20milj%C3%B6v%C3%A4nligt/Butiksundersokning_kemhyg_prod_2011.pdf
Källa: Willy:s

Senaste nyheter