Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Volvo IT energisparar i Compare Testlab

https://www.klimatsmart.se/images/news/compare250x87pa.jpg

Volvo Information Technology AB väljer Compare Testlab som testanläggning för sina energiprojekt. Genom etableringen på Sätterstrand blir Volvo IT samtidigt intressentföretag i Compare. "Vi arbetar med ständiga energieffektiviseringar men kan som regel inte testa nya idéer i våra egna driftsmiljöer - därför ser vi Compare Testlab som en intressant miljö för att utvärdera och jämföra effekterna av olika åtgärder", förklarar Morgan Ledner som är Security Manager på Volvo IT:s huvudkontor i Göteborg. "På Compare Testlab finns datorhallar som är byggda med den senaste tekniken för energiförsörjning och kyla - och här finns avancerad mätteknik som gör det möjligt att mäta energiförbrukningen på mycket detaljerad nivå". Volvo IT har tidigare i år anslutit sig till Compares energiprojekt Sätterstrand Power Saving (SÄPOS) som arbetar med energieffektivisering av datorhallar. "Det har gett oss möjligheten att utbyta kunskaper och erfarenheter kring energibesparingar", förklarar Morgan Ledner som nu väljer att etablera Volvo IT:s testanläggning för energieffektivisering av datorhallar på Compare Testlab. "Vi hälsar Volvo IT välkomna till Compare Testlab och som intressentföretag i Compare", säger Göran Österman som är verkställande tjänsteman i Stiftelsen Compare Karlstad: "Etableringen bekräftar att den långsiktiga satsningen på Compare Testlab nu börjar ge utdelning - genom vårt energiprojekt och vårt testcenter har vi något som sticker ut och som lockar till både nationella och internationella samarbeten och etableringar". "Vi är mycket glada över att Volvo IT etablerar sin testanläggning på Compare Testlab", säger Mikael Lundström på Compare som är projektledare i SÄPOS: "Ju fler av de stora aktörerna som är med - desto större utbyte och utväxling får vi i projektet". TeliaSonera, Tieto och Coromatic är sedan tidigare engagerade i energiprojektet. Andra företag som deltar är Netpower Labs som testar likström för serverdrift, Lumine (tidigare EnerComp) som testar LED-belysning i datorhallar, Hammarö Energi som testar energiåtervinning från datorhallarna och irländska Stratergia som testar en ny teknik för att mäta energiförbrukningen på varje enskild server i ett datacenter. Nyligen har även Nordic Solar anslutit sig som partner i SÄPOS för att testa solceller i kombination med likström för serverdrift. Sätterstrand Power Saving (SÄPOS) har två syften - dels att skapa och sprida kunskap om energieffektivisering av datorhallar; dels att genom konkreta åtgärder sänka energiförbrukningen på Compare Testlab med 30 procent. SÄPOS är ett delprojekt inom det svensk-norska Interregprojektet FEM (Förnyelsebar energi, Energieffektivisering och Miljö). För mer information, kontakta: Sven Carlsson, 054-12 04 10 , 070-544 62 32, sven.carlsson@compare.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Volvo IT energisparar i Compare Testlab

2011-08-29
Volvo Information Technology AB väljer Compare Testlab som testanläggning för sina energiprojekt. Genom etableringen på Sätterstrand blir Volvo IT samtidigt intressentföretag i Compare.

"Vi arbetar med ständiga energieffektiviseringar men kan som regel inte testa nya idéer i våra egna driftsmiljöer - därför ser vi Compare Testlab som en intressant miljö för att utvärdera och jämföra effekterna av olika åtgärder", förklarar Morgan Ledner som är Security Manager på Volvo IT:s huvudkontor i Göteborg. "På Compare Testlab finns datorhallar som är byggda med den senaste tekniken för energiförsörjning och kyla - och här finns avancerad mätteknik som gör det möjligt att mäta energiförbrukningen på mycket detaljerad nivå".

Volvo IT har tidigare i år anslutit sig till Compares energiprojekt Sätterstrand Power Saving (SÄPOS) som arbetar med energieffektivisering av datorhallar. "Det har gett oss möjligheten att utbyta kunskaper och erfarenheter kring energibesparingar", förklarar Morgan Ledner som nu väljer att etablera Volvo IT:s testanläggning för energieffektivisering av datorhallar på Compare Testlab.

"Vi hälsar Volvo IT välkomna till Compare Testlab och som intressentföretag i Compare", säger Göran Österman som är verkställande tjänsteman i Stiftelsen Compare Karlstad: "Etableringen bekräftar att den långsiktiga satsningen på Compare Testlab nu börjar ge utdelning - genom vårt energiprojekt och vårt testcenter har vi något som sticker ut och som lockar till både nationella och internationella samarbeten och etableringar".

"Vi är mycket glada över att Volvo IT etablerar sin testanläggning på Compare Testlab", säger Mikael Lundström på Compare som är projektledare i SÄPOS: "Ju fler av de stora aktörerna som är med - desto större utbyte och utväxling får vi i projektet".

TeliaSonera, Tieto och Coromatic är sedan tidigare engagerade i energiprojektet. Andra företag som deltar är Netpower Labs som testar likström för serverdrift, Lumine (tidigare EnerComp) som testar LED-belysning i datorhallar, Hammarö Energi som testar energiåtervinning från datorhallarna och irländska Stratergia som testar en ny teknik för att mäta energiförbrukningen på varje enskild server i ett datacenter. Nyligen har även Nordic Solar anslutit sig som partner i SÄPOS för att testa solceller i kombination med likström för serverdrift.

Sätterstrand Power Saving (SÄPOS) har två syften - dels att skapa och sprida kunskap om energieffektivisering av datorhallar; dels att genom konkreta åtgärder sänka energiförbrukningen på Compare Testlab med 30 procent. SÄPOS är ett delprojekt inom det svensk-norska Interregprojektet FEM (Förnyelsebar energi, Energieffektivisering och Miljö).

För mer information, kontakta:
Sven Carlsson, 054-12 04 10 , 070-544 62 32, sven.carlsson@compare.se.

Senaste nyheter