Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Volkswagen-ägare utbildas i miljö

https://www.klimatsmart.se/images/news/

Med start i april kommer Volkswagen-ägare att få chansen att utbildas i ekonomisk körstil tillsammans med kunskap om hur säkerhetssystemen i bilen fungerar. Kursnamnet är Volkswagen Blue Driving & Safety och utbildningen genomförs av Car Events på uppdrag av Volkswagen Personbilar. Målet med utbildningen är att bilföraren med förändrat körsätt ytterligare kan sänka bränsleförbrukningen, spara på miljön och öka säkerheten i de redan bränslesnåla och säkra bilarna. Genom att utbilda föraren så tas ytterligare ett steg inom dessa områden. Under året kommer utbildningsföretaget Car Events att turnera i hela landet med denna utbildning, allt för att deltagare från alla större orter skall kunna närvara. - Vi har ett mångårigt samarbete med Volkswagen när det gäller förarutbildning. Vi märker en allt större efterfrågan när det gäller miljö och säkerhet och nu hoppas vi att så många Volkswagen-förare som möjligt ska kunna ta del av utbildningen, säger Johnny Ellénius, VD för Car Events. Car Events kursbilar är nya Passat TSI EcoFuel (bensin/gasbil) och Golf TSI 122. Bilarna kommer att levereras i början av april och första kurstillfället kommer att bli vecka 17 på Ljungbyhed.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Volkswagen-ägare utbildas i miljö

2009-04-15
Med start i april kommer Volkswagen-ägare att få chansen att utbildas i ekonomisk körstil tillsammans med kunskap om hur säkerhetssystemen i bilen fungerar.

Kursnamnet är Volkswagen Blue Driving & Safety och utbildningen genomförs av Car Events på uppdrag av Volkswagen Personbilar.

Målet med utbildningen är att bilföraren med förändrat körsätt ytterligare kan sänka bränsleförbrukningen, spara på miljön och öka säkerheten i de redan bränslesnåla och säkra bilarna. Genom att utbilda föraren så tas ytterligare ett steg inom dessa områden.

Under året kommer utbildningsföretaget Car Events att turnera i hela landet med denna utbildning, allt för att deltagare från alla större orter skall kunna närvara.

- Vi har ett mångårigt samarbete med Volkswagen när det gäller förarutbildning. Vi märker en allt större efterfrågan när det gäller miljö och säkerhet och nu hoppas vi att så många Volkswagen-förare som möjligt ska kunna ta del av utbildningen, säger Johnny Ellénius, VD för Car Events.

Car Events kursbilar är nya Passat TSI EcoFuel (bensin/gasbil) och Golf TSI 122. Bilarna kommer att levereras i början av april och första kurstillfället kommer att bli vecka 17 på Ljungbyhed.
Källor:

Senaste nyheter