Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Unga mjölkbönder fick pris som Årets Omläggare på Ekogalan

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-omlaggare250x333.jpg

Årets Omläggare är Mikael Palm och Anna Lindholm på gården Högalid som ställer om sin mjölkproduktion till KRAV. Utmärkelsen Årets Omläggare delades ut av KRAV under torsdagens Ekogala i Stockholm. Priset uppmärksammar lantbrukare som ställt om till KRAV-certifierad produktion. Mikael Palm och Anna Lindholm som tillsammans driver gården Högalid i Smedstorp utanför Tomelilla är årets vinnare. – Det är roligt för oss att ni på KRAV tror på och uppmärksammar det vi gör. Det kommer vi verkligen att ha med oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla företaget, säger Mikael Palm. Både Mikael och Anna är utbildade konditorer, men valde att ta över familjegården och satsa på mjölkproduktion. Visionen om ekologiskt är en del av Mikaels och Annas företagande. Växtodlingen på 300 hektar ställdes om till KRAV under 2016 och under 2017 är det dags för de 270 mjölkkorna. Mikael och Anna driver gårdscafét ”En ko till kaffet” och har även planer på egen mejeri- och kvarnverksamhet. – Det är modigt att satsa på mjölkproduktion trots oroliga tider för svenska mjölkbönder. Genom att lägga om produktionen till KRAV svarar Anna Lindholm och Mikael Palm upp mot den framtida konsumentens efterfrågan. I sin strävan att stå på flera ben med café, kvarn och mejeri visar de god företagsamhet, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV. Kontaktpersoner: - Mikael Palm, Årets Omläggare, 070-4975666 - Johan Cejie, försäljningschef KRAV, 070-665 93 76

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Unga mjölkbönder fick pris som Årets Omläggare på Ekogalan

2017-02-01
Anna Lindholm och Mikael Palm
Årets Omläggare är Mikael Palm och Anna Lindholm på gården Högalid som ställer om sin mjölkproduktion till KRAV.

Utmärkelsen Årets Omläggare delades ut av KRAV under torsdagens Ekogala i Stockholm. Priset uppmärksammar lantbrukare som ställt om till KRAV-certifierad produktion. Mikael Palm och Anna Lindholm som tillsammans driver gården Högalid i Smedstorp utanför Tomelilla är årets vinnare.

– Det är roligt för oss att ni på KRAV tror på och uppmärksammar det vi gör. Det kommer vi verkligen att ha med oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla företaget, säger Mikael Palm.

Både Mikael och Anna är utbildade konditorer, men valde att ta över familjegården och satsa på mjölkproduktion. Visionen om ekologiskt är en del av Mikaels och Annas företagande. Växtodlingen på 300 hektar ställdes om till KRAV under 2016 och under 2017 är det dags för de 270 mjölkkorna. Mikael och Anna driver gårdscafét ”En ko till kaffet” och har även planer på egen mejeri- och kvarnverksamhet.

– Det är modigt att satsa på mjölkproduktion trots oroliga tider för svenska mjölkbönder. Genom att lägga om produktionen till KRAV svarar Anna Lindholm och Mikael Palm upp mot den framtida konsumentens efterfrågan. I sin strävan att stå på flera ben med café, kvarn och mejeri visar de god företagsamhet, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Kontaktpersoner:
- Mikael Palm, Årets Omläggare, 070-4975666
- Johan Cejie, försäljningschef KRAV, 070-665 93 76
Källa: KRAV

Senaste nyheter