Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Trollhättan medverkar i Earth Hour 2010

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhour2010229x219v.jpg

Trollhättans Stad visar på lördag 27 mars sitt engagemang i klimatfrågan genom att delta i Earth Hour gemensamt med 22 andra kommuner i Hållbar utveckling Västs kommunnätverk. – Vi har gjort ganska stora insatser i skolorna före och kommer dessutom att göra saker som märks på lördag, berättar miljösamordnare Åsa Olsson. Redan 15 mars drog kommunernas gemensamma satsning på Earth Hour igång med föreläsningen ”Mer mörker och bättre belysning” i Trollhättan. Kajsa Sperling, arkitekt och ljusdesigner från White Arkitekter, berättade om hur städer kan bli energieffektivare, vackrare och tryggare med mindre men mer välplacerat ljus. På lördag syns flera saker för att sätta fokus på frågan i Trollhättan: •Delar av gatubelysningen släcks ner •Belysningen i elljusspåren släcks. •Fasadbelysningen på Stadshuset och parkeringsbelysningen släcks ner. – Tidpunkten för manifestationen är ju när vi har ganska liten verksamhet igång. Men jag tycker ändå att vi hittat ett bra koncept för vårt deltagande. Vi har ju dessutom informerat mycket och i slutändan är det ju var och ens personliga insats som syns, konstaterar miljösamordnare Åsa Olsson. På www.trollhattan.se finns tips på vad man som privatperson kan göra under Earth Hour, samt också energispartips för det enskilda kontoret. Earth Hour genomförs lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 och är världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar vi vårt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Läs mer om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats: www.wwf.se/earthhour Följande 23 kommuner medverkar i Earth Hour: Alingsås, Bengtsfors, Borås, Dals-Ed, Falköping, Färgelanda, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Mölndal, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Ulricehamn, Åmål. Kontakt: Åsa Olsson, miljösamordnare Trollhättans Stad, 0520-49 74 77. Hållbar utveckling Väst är regionalt energikontor i Västra Götaland. Vi driver på utvecklingen mot ett hållbart samhälle och verkar genom samordning, nätverksbyggande, projektutveckling och projektledning. Våra målgrupper är i första hand länets kommuner, men även företag och organisationer. Vi samordnar kommunernas energi- och klimatrådgivare och driver ett kommunnätverk för hållbar utveckling, www.hallbarutvecklingvast.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Trollhättan medverkar i Earth Hour 2010

2010-03-22
Trollhättans Stad visar på lördag 27 mars sitt engagemang i klimatfrågan genom att delta i Earth Hour gemensamt med 22 andra kommuner i Hållbar utveckling Västs kommunnätverk. – Vi har gjort ganska stora insatser i skolorna före och kommer dessutom att göra saker som märks på lördag, berättar miljösamordnare Åsa Olsson.

Redan 15 mars drog kommunernas gemensamma satsning på Earth Hour igång med föreläsningen ”Mer mörker och bättre belysning” i Trollhättan. Kajsa Sperling, arkitekt och ljusdesigner från White Arkitekter, berättade om hur städer kan bli energieffektivare, vackrare och tryggare med mindre men mer välplacerat ljus.
På lördag syns flera saker för att sätta fokus på frågan i Trollhättan:

•Delar av gatubelysningen släcks ner
•Belysningen i elljusspåren släcks.
•Fasadbelysningen på Stadshuset och parkeringsbelysningen släcks ner.

– Tidpunkten för manifestationen är ju när vi har ganska liten verksamhet igång. Men jag tycker ändå att vi hittat ett bra koncept för vårt deltagande. Vi har ju dessutom informerat mycket och i slutändan är det ju var och ens personliga insats som syns, konstaterar miljösamordnare Åsa Olsson.
På www.trollhattan.se finns tips på vad man som privatperson kan göra under Earth Hour, samt också energispartips för det enskilda kontoret.

Earth Hour genomförs lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 och är världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar vi vårt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Läs mer om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats: www.wwf.se/earthhour

Följande 23 kommuner medverkar i Earth Hour: Alingsås, Bengtsfors, Borås, Dals-Ed, Falköping, Färgelanda, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Mölndal, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Ulricehamn, Åmål.

Kontakt: Åsa Olsson, miljösamordnare Trollhättans Stad, 0520-49 74 77.

Hållbar utveckling Väst är regionalt energikontor i Västra Götaland. Vi driver på utvecklingen mot ett hållbart samhälle och verkar genom samordning, nätverksbyggande, projektutveckling och projektledning. Våra målgrupper är i första hand länets kommuner, men även företag och organisationer. Vi samordnar kommunernas energi- och klimatrådgivare och driver ett kommunnätverk för hållbar utveckling, www.hallbarutvecklingvast.se.
Källor:

Senaste nyheter