Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Thermofloc enkel & miljövänlig isolering

https://www.klimatsmart.se/images/news/thermofloc180x71.gif

Cellulosaisolering är en naturnära isolering som framställs av cellulosafiber från dagstidningar med borsalt och borsyra som enda tillsats. Hela produktionen är miljövänlig och baserad på naturliga processer och material. Produktionen sker helt utan utsläpp. Vid produktionen förbrukas ca 95% mindre energi jämfört med tillverkning av mineralull. Isoleringsmaterial tillverkat av cellulosa har använts i Sverige sedan 70-talet och i USA sedan 30-talet. Cellulosaisoleringen kan sprutas på plats i både gamla och nya konstruktioner; på vind, i snedtak, väggar, bjälklag samt golv. Sprutisolering: Thermofloc sprutisolering installeras med specialutrustade blåsmaskiner. Isoleringsmaterialet pumpas med lufttryck in i slangar och transporteras vidare in i byggnadens hålrum och komprimeras där enligt bearbetningsriktlinjerna så att en skarvfri och ett genomgående isoleringsskikt skapas. Den speciella installationstekniken har fördelar både för installatören och för byggföretaget. Genom att skapa ett diffusionsöppet isoleringsskikt får husägaren ett giftfritt och behagligt klimat i huset. Installatören kan med en enda produkt skapa isoleringsskikt på mellan 20 och 500 mm, varigenom lagerhållningen av olika isoleringsmaterial och dimensioner försvinner. Komprimeringsgraden av isoleringsmaterialet varierar, beroende på användningsområde, på mellan 25 kg/m3 och 65 kg/m3. Inget spill förekommer, eftersom endast exakt den erforderliga isoleringsmaterialmängden för respektive konstruktion sprutas in i byggnadsdelen. Därutöver förenklas logistiken på byggarbetsplatsen, eftersom isoleringsmaterial inte längre behöver transporteras och hanteras manuellt. Med spruttekniken kan alla högre liggande byggnadsdelar (flervåningshus) enkelt fyllas från markplanet. Det sparar tid och snabbar upp genomförandet av byggprojektet. Isoleringspellets: Thermofloc isoleringspellets är ett granulat av cellulosafibrer, som kan användas för golv. Granulatet med en kornstorlek på 3-8 mm hälls på i önskad tjocklek och planas sedan ut. På så sätt kan undergolvskonstruktioner med en tjocklek på 30-80 mm byggas. På grund av den höga densiteten (500 kg/m3) hos Thermofloc isoleringspellets är den framför allt lämplig för att bygga bärande isoleringsskikt med mycket bra ljudisoleringsvärden. Oavsett om det är ett betong- eller träbjälklag, med Thermofloc isoleringspellets kan båda konstruktionernas isoleringsegenskaper förbättras markant. Thermofloc golvfyllning: Till skillnad från sprutisoleringen installeras Thermofloc golvfyllning manuellt och löst i det horisontella planet (mellanbjälklaget). För att säkerställa en bättre manuell installation packas isoleringsmaterialet mindre i förpackningen. Isoleringsmaterialet hälls på jämnt i den önskade isoleringstjockleken och jämnas sedan ut plant. Förbrukningen är ca. 35 kg/m3. Läs mer på www.thermofloc.se eller ring 044-10 30 90.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Thermofloc enkel & miljövänlig isolering

2010-09-25
Cellulosaisolering är en naturnära isolering som framställs av cellulosafiber från dagstidningar med borsalt och borsyra som enda tillsats. Hela produktionen är miljövänlig och baserad på naturliga processer och material. Produktionen sker helt utan utsläpp. Vid produktionen förbrukas ca 95% mindre energi jämfört med tillverkning av mineralull.

Isoleringsmaterial tillverkat av cellulosa har använts i Sverige sedan 70-talet och i USA sedan 30-talet. Cellulosaisoleringen kan sprutas på plats i både gamla och nya konstruktioner; på vind, i snedtak, väggar, bjälklag samt golv.

Sprutisolering:
Thermofloc sprutisolering installeras med specialutrustade blåsmaskiner. Isoleringsmaterialet pumpas med lufttryck in i slangar och transporteras vidare in i byggnadens hålrum och komprimeras där enligt bearbetningsriktlinjerna så att en skarvfri och ett genomgående isoleringsskikt skapas. Den speciella installationstekniken har fördelar både för installatören och för byggföretaget. Genom att skapa ett diffusionsöppet isoleringsskikt får husägaren ett giftfritt och behagligt klimat i huset.

Installatören kan med en enda produkt skapa isoleringsskikt på mellan 20 och 500 mm, varigenom lagerhållningen av olika isoleringsmaterial och dimensioner försvinner. Komprimeringsgraden av isoleringsmaterialet varierar, beroende på användningsområde, på mellan 25 kg/m3 och 65 kg/m3.

Inget spill förekommer, eftersom endast exakt den erforderliga isoleringsmaterialmängden för respektive konstruktion sprutas in i byggnadsdelen. Därutöver förenklas logistiken på byggarbetsplatsen, eftersom isoleringsmaterial inte längre behöver transporteras och hanteras manuellt.

Med spruttekniken kan alla högre liggande byggnadsdelar (flervåningshus) enkelt fyllas från markplanet. Det sparar tid och snabbar upp genomförandet av byggprojektet.

Isoleringspellets:
Thermofloc isoleringspellets är ett granulat av cellulosafibrer, som kan användas för golv. Granulatet med en kornstorlek på 3-8 mm hälls på i önskad tjocklek och planas sedan ut. På så sätt kan undergolvskonstruktioner med en tjocklek på 30-80 mm byggas.

På grund av den höga densiteten (500 kg/m3) hos Thermofloc isoleringspellets är den framför allt lämplig för att bygga bärande isoleringsskikt med mycket bra ljudisoleringsvärden. Oavsett om det är ett betong- eller träbjälklag, med Thermofloc isoleringspellets kan båda konstruktionernas isoleringsegenskaper förbättras markant.

Thermofloc golvfyllning:
Till skillnad från sprutisoleringen installeras Thermofloc golvfyllning manuellt och löst i det horisontella planet (mellanbjälklaget). För att säkerställa en bättre manuell installation packas isoleringsmaterialet mindre i förpackningen.

Isoleringsmaterialet hälls på jämnt i den önskade isoleringstjockleken och jämnas sedan ut plant. Förbrukningen är ca. 35 kg/m3.

Läs mer på www.thermofloc.se eller ring 044-10 30 90.
Källa: Thermofloc

Senaste nyheter